Victor Ciorbea a demisionat

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a demisionat.

Potrivit Realitatea TV, Victor Ciorbea a demisionat în urmă cu puțin timp.

Ciorbea era în carți pentru un nou mandat. Azi s-a speculat că Renate Weber, europarlamentar ALDE în mandatul precedent, va fi susținută pentru preluarea mandatului Avocatului Poporului pe o perioadă de cinci ani.

Ciorbea a confirmat pentru sursa citată că nu mai conduce instituția. Tot Realitatea TV transmite că interimar se ocupă de conducerea instituției actualul adjunct.

Potrivit legii mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în data de 6 mai iar acesta conducea interimar.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcția de Avocat al Poporului pot fi depuse până marți, 25 iunie, urmând ca votul să fie dat miercuri, în plenul reunit, informează și Mediafax.

Tăriceanu, despre susținerea Renatei Weber pentru funcția de Avocat Al Poporului

De asemenea a fost stabilit și calendarul, pentru această săptămână, pentru numirile la Consiliul Fiscal, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și ANRE.

"Am luat decizia convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, 1-5 iulie, unde vom discuta despre numiri. Am stabilit și calendarul. Numiri la Consiliul Fiscal, BNR. În această săptămână este numirea locului vacant de la CNCD și Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marți, 25 iar votul în plen urmează să fie dat pe 26. Săptămâna aceasta vom declanșa procedura de vacantare și numire la ANRE", a declarat, luni, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței birourilor permanente reunite.

Referitor la o posibilă susține a fostului europarlamentar ALDE Renate Weber pentru funcția de Avocat Al Poporului, liderul ALDE a declarat: "Acest lucru îl vom discuta întâi în cadrul ALDE. Vom analiza care sunt variantele de lucru și vom face o propunere concretă conform calendarului stabilit până mâine (marți-n.red.)".

Anterior, liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat că avocatul Poporului "este al celor de la ALDE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel