Victor Boștinaru, împotriva bugetului UE: Adâncește criza economică

Victor_Bostinaru
Victor_Bostinaru

Eurodeputatul PSD, Victor Boștinaru,   este împotriva bugetului propus de Consiliul European. El susține că sunt continuate politicile de austeritate și reducerile bugetare, care afectează statele care au aderat la Uniunea Europeană după anul 2004. 

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European şi raportor pentru Fondul de Coeziune a transmis, printr-un comunicat de presă, redacției DC News că este de părere că rezultatele negocierilor din Consiliu va accentua criza economică din Uniunea Europeană. El susține că  sunt continuate politicile de austeritate şi reducerile bugetare.

„Bugetul adoptat de către Consiliu vineri seara nu va ajuta Uniunea Europeană să-şi amelioreze situaţia, va accentua sărăcia dintre statele membre şi nu va crea premisele dezvoltării economice şi creării locurilor de muncă”, considera social-democratul, subliniind faptul ca „Parlamentul European a atras în mod repetat atenţia asupra faptului că sunt necesare negocieri serioase, în care noul cadrul financiar multianual pentru perioada 2014-2020 să fie un instrument de creştere economică”, a susținut eurodeputatul PSD. El a adăugat „Ce s-a obţinut în schimb este un buget care urmează în continuare filosofia obtuză a austerităţii şi a reducerilor bugetare. Iar aşa cum Parlamentul European a afirmat prin liderii celor mai importante patru grupuri politice, sunt convins că nu va ezita să-l respingă”.

Victor Boștinaru susține că bugetul va afecta în special țările care au aderat după anul 2004. „Este dezamăgitoare poziţia preşedintelui Traian Băsescu, care, după ce şi-a angajat dreptul exclusiv de a reprezenta România la Consiliu, încearcă acum să prezinte românilor acest eşec ca o adevărată victorie. Este nu doar un eşec pentru Traian Băsecu şi pentru cei care încă mai aveau speranţă în capacitatea preşedintelui de a promova interesele României, ci este o complicitate la dezastrul care ameninţă întreaga Uniune”.

Eurodeptatul PSD a conchis: „Cele 9 miliarde de euro pierdute de Traian Băsescu, continuă de fapt seria catastrafelor economice generate de preşedintele ţării mele, prin promovarea aberantă a politicii de austeritate şi prin susţinerea guvernelor Boc şi Ungureanu, guverne corupte şi incapabile de a absorbi bani europeni. Nu ai cum să te declari mulţumit când ţi-au fost amputate fondurile la care aveai dreptul. Negocierile trebuiau conduse cu respectarea principiilor afirmate în toamna anului trecut şi nu cu atitudinea unui comandant de navă”.

                                                      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel