Victor Boștinaru: Vladimir Putin vorbește despre pace, dar practică războiul

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, a atras atenția că întâlnirea de miercuri, de la Minsk, este ultima șansă de pace în conflictul din Ucraina. 

Declarațiile eurodeputatului au fost făcute într-o dezbatere în plenul Parlamentului European, reunit marți la Strasbourg, în prezența Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă al Uniunii Europene, Federica Mogherini.

"În acest for suntem de acord că întâlnirea de la Minsk este ultima șansă de pace. Acordul de anul trecut de la Minsk a eșuat. Dar cine este responsabil pentru acest eșec ? Oare Europa, cum pretinde Vladimir Putin?

Ucraina cheltuie într-o singură zi între 5 și 7 milioane de euro pentru un război impus de Rusia, în condițiile în care Ucraina a pierdut deja o parte din teritoriu. Nu, Rusia este de vină prin sprijinul dat separatiștilor.

Nu pot decât să salut eforturile făcute de Merkel, Hollande și de Înaltul Reprezentant Federica Mogherini, însă, sper că Uniunea Europeană să rămână unită și coordonată cu Statele Unite.

În fața Rusiei lui Putin care vorbește despre pace, dar practică războiul, noi salutăm decizia luată de NATO de a folosi forța de reacție rapidă în statele din Centrul și Estul Europei, pentru că aceasta este singura măsură concretă luată recent pentru a ne proteja de neo-imperialismul rusesc.", este declarația eurodeputatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel