EXCLUSIV  Vicol a spus pe cine crede că va numi Iohannis premier, dacă moțiunea de cenzură va trece

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Laura Vicol, deputat PSD, a dezvăluit la DC News TV pe cine crede că va numi Klaus Iohannis premier, dacă moțiunea de cenzură de mâine va trece. 

"Mergând la limita Constituției sau ușor în afara ei, cum s-a întâmplat în decembrie, când PSD a câștigat alegerile și n-a primit mandatul de formare a Guvernului, ce se poate întâmpla pentru ca Florin Cîțu să rămână premier, în ciuda votului majorității parlamentare?", a fost întrebarea adresată Laurei Vicol, de către analistul politic Bogdan Chirieac.

Laura Vicol, deputat PSD, a declarat la DC News TV că "există o decizie a Curții Constituționale care spune că nu mai este propozabil, la primă propunere, cel care a fost demis prin moțiune. Conform Constituției, știți că președintele poate dispune alegeri anticipate, poate dizolva Parlamentul. Este strict la alegerea lui. Sinceră să fiu, 99%, nu-l văd făcând acest lucru."

Deputata PSD Laura Vicol consideră că ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ar putea fi propus de Iohannis pentru funcția de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură de mâine va trece.

"Din punctul meu de vedere, cred că-l va propune pe domnul Ciucă premier. Domnul Ciucă își va forma un Guvern din miniștri care urmează să fie audiați în toate comisiile de specialitate din Parlament, pentru votul de încredere dat de noi.", a continuat Vicol.

"Dar cred că e mai bine să vedem ce se întâmplă mâine, să vedem această moțiune trecută.", a mai spus Laura Vicol la interviurile DC News. 

Cine este Nicolae Ciucă 

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a ocupat anterior funcția de premier interimar.

La 4 noiembrie 2019 Nicolae Ciucă a fost numit ministru al Apărării Naționale. În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, a obținut un mandat de senator, pe listele Partidului Național Liberal. Totodată, în perioada octombrie 2014-1 ianuarie 2015 a fost locțiitor al șefului Statului Major General, pentru ca ulterior în perioada 1 ianuarie 2015-28 octombrie 2019 să fie șef al Statului Major General.

Alte funcții

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, Ciucă a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Acesta a mai deținut următoarele funcții: ianuarie 2011 - ianuarie 2014 – comandant Divizia 2 Infanterie „Getica", Buzău; februarie 2009 - ianuarie 2011 - comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor" , Focşani; martie 2007 - februarie 2009 - locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor", Focşani; octombrie 2006 - martie 2007, împuternicit şef de stat major, Brigada 2 Infanterie „Rovine", Craiova; octombrie 2004 - octombrie 2006 – şef operaţii, Brigada 2 Infanterie „Rovine", Craiova; ianuarie 2004 - iulie 2004 - comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak.

CV-ul complet al lui Nicolae Ciucă, dar și ce distincții a obținut acesta de-a lungul timpului, poți vedea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel