Vicepreşedintele PSD Ion Toma a vrut să-l convingă pe Mihai Niţă (PDL) să nu treacă la PSD

ion toma PSD
ion toma PSD

Vicepreşedintele PSD Ion Toma a fost sancţionat de conducerea organizaţiei Olt pentru că ar fi încercat să îl convingă pe senatorul PDL Mihai Niţă să nu se înscrie în PSD, au declarat, marţi, surse social-democrate.

Sursele citate au precizat că motivul real al sancţionării lui Toma a fost faptul că ar fi încercat să îl convingă pe senatorul PDL de Olt, Mihai Niţă, că nu are rost să se înscrie în PSD, informează Mediafax.

Aceleaşi surse au arătat că Niţă ar fi înregistrat convorbirea în care Toma îi spunea că nu este oportun să vină în PSD şi i-ar fi arătat-o preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Motivul oficial invocat de conducerea PSD Olt în sancţionarea lui Toma este că nu şi-ar fi plătit cotizaţia şi nu s-ar fi implicat în activitatea filialei.

Conform Statutului PSD, Toma, ca vicepreşedinte, nu poate fi sancţionat cu excluderea fără avizul Biroului Permanent şi al Congresului, care l-a ales în funcţie.

BPJ Olt a decis să îl suspende pe Toma din partid pentru un an şi, totodată, să îi retragă sprijinul politic pentru mandatul de senator.

Toma a precizat că nu a fost convocat la şedinţa în care s-a decis sancţionarea sa şi nici nu i s-a comunicat decizia.

"Eu sunt un soldat disciplinat. Îmi voi apăra cauza la Biroul Permanent de miercuri. Din punctul meu de vedere, organizaţia nu îmi poate retrage sprijinul politic pentru mandatul de senator, că nu există prevedere în Statut pentru asta. În al doilea rând, eu sunt vicepreşedinte ales de Congres, iar în Statut se precizează că excluderea mea se poate realiza doar de forul care m-a ales în această funcţie", a declarat Toma.

Pe de altă parte, sursele citate au mai arătat că situaţia lui Toma va fi discutată în Biroul Permanent Naţional al PSD de miercuri, mai mulţi lideri ai partidului apreciind că BPN va confirma decizia luată de organizaţia de Olt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel