Urmărește emisiunea live


Vicepreşedinte PSD: "Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din nimic"

gheorghe nichita
gheorghe nichita

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că Victor Ponta nu trebuie să-şi dea demisia nici de la şefia PSD, nici de la guvern. El apreciază că o schimbare a guvernului ar crea instabilitate politică.

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că social-democraţii trebuie să îşi reconsidere atitudinea faţă de românii din diaspora, să înţeleagă că tema corupţiei este un punct slab pentru partid şi că schimbarea tipului de electorat presupune alt discurs, fără vorbărie multă.

CITEȘTE ȘI: Alegeri prezidențiale în presa străină. Cum comentează rezultatul surprinzător

Gheorghe Nichita a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că PSD îşi asumă eşecul de la alegerile prezidenţiale, dar în acelaşi timp partidul trebuie să înveţe din greşelile comise în ultima perioadă.

"Una dintre greşeli este atitudinea faţă de diasporă. Autorităţile trebuie să asigure dreptul la vot pentru românii din diasporă. A fost o greşeală politică prin care am atras antipatia votanţilor. S-a creat bulgărele de zăpadă în turul doi. Tehnologia permite votul electronic sau prin corespondenţă", a spus Nichita.

Potrivit aceastuia, o a doua greşeală comisă de PSD se referă la tema corupţiei care "creează clivaje în societate".

"Am văzut în campaniile electorale oameni veniţi la vot ca să sancţioneze corupţia. Este un punct slab al campaniilor noastre", a mai spus vicepreşedintele PSD.

El a afirmat că a treia greşeală a PSD este faptul că nu a ţinut cont că are alt tip de electorat, în condiţiile în care adolescenţii din 1989 au ajuns acum la maturitate.

"E nevoie de alt tip de discurs, fără vorbărie multă. E o generaţie anti-sistem, iar Klaus Iohannis a fost perceput ca omul anti-sistem. Va trebui să discutăm toate acestea la partid", a adăugat Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta "nu trebuie să demisioneze din nimic".

"Trebuie să strângă structurile partidului şi să vedem împreună ce putem face în continuare. Să vedem analiza pe ţară. Eu nu cer demisia nimănui", a spus Gheorghe Nichita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel