Vicepremierul Chițoiu a demisionat din Guvern. Antonescu i-a dat sarcini în PNL

chitoiu
chitoiu

Daniel Chițoiu a anunțat, joi seara, într-o declarație de presă comună cu președintele PNL, Crin Antonescu, că demisionează din funcțiile de vicepremier și ministru al Finanțelor. Chițoiu a declarat că lasă una dintre cele mai importante posturi din guvern pentru că vrea să muncească mai mult la partid, într-un an electoral cu două rânduri de alegeri. Crin Antonescu și Daniel Chițoiu au dezmințit că plecarea vicepremierului are vreo legătură cu înjumătățirea ratei pentru o anumită categorie de români sau cu dosarul penal în care este vizată Laura Chițoiu, soția vicepremierului demisionar.

"Odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opțiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern și în cadrul unor mutații mai largi, în calitate de vicepreședinte, va deține și funcția de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an", a declarat Crin Antonescu, care i-a mulțumit lui Chițoiu pentru activitatea în fruntea ministerului Finanțelor.

Crin Antonescu a ținut să precizeze și că mult-vehiculata apropiere a unor liberali precum Radu Stroe sau Daniel Chițoiu de PSD nu are niciun fundament, dar că unii analiști și comentatori au repetat "grotesc" această teză în ultimele zile.

Antonescu nu a dezvăluit cine îl va înlocui pe Daniel Chițoiu, precizând doar că persoana căreia i-a propus funcția a răspuns afirmativ.

Chițoiu: Muncesc 18 ore pe zi. Funcția din Guvern nu-mi permite să mă ocup de partid

"M-am hotărât să mă implic mai activ în activitatea PNL preluând, interimar, secretariatul general al partidului, ținând cont că avem două momente electorale foarte importante în acest an: alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale. Eu sunt un om de partid, sunt un om vechi în partid, am o colaborare bună cu toți colegii mei din conducerea partidului și de aceea am hotărât să preiau această funcție. De aceea mă retrag din Guvern și din funcția de vicepremier și ministru al Finanțelor Publice pentru că activitatea desfășurată în cadrul Guvernului nu-mi va permite să ocup și această funcție de secretar-general. Sunt un om care muncesc 18 ore pe zi atât la minister cât și la partid și acest an, fiind un an electoral, activitatea de la PNL implică o perioadă mai largă de timp. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern", a spus Daniel Chițoiu, care a mulțumit, la rândul lui, președintelui Crin Antonescu și colegilor liberali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel