Vicepremier rus: Republica Moldova se va uni cu România

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe Twitter că Republica Moldova, după ce va parafa Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, se va uni cu România și va deveni, implicit, parte a Uniunii Europene, potrivit portalului de știri InfoPrut. Oficialul rus desemnat de Vladimir Putin să se ocupe de Transnistria și Republica Moldova susținea luna trecută, într-un mesaj transmis prin aceeași rețea de socializare, că președintele Traian Băsescu se pregătește să anexeze Chișinăul României.

Rogozin crede că procesul de integrare europeană a Republicii Moldova se va face prin unirea cu România. Acest mecanism va respecta două etape, potrivit oficialului rus: parafarea Acordului de Asociere la summit-ul de la Vilnius de anul acesta și, ulterior, unirea cu România, care va însemna și integrarea Chișinăului în UE.

Un mesaj asemănător transmitea Rogozin și luna trecută, când președintele Traian Băsescu îi răspundea că nu intenționează anexarea niciunei țări, arătând că vicepremierul rus "cum se trezește, face o declarație despre România".

Președintele Traian Băsescu îi transmitea, marți, 1 octombrie, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, că la Chișinău se așteaptă degeaba ca România să ratifice tratatul privind regimul de frontieră cu vecinii de la est de Prut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel