EXCLUSIV  Vicepreședintele KazMunayGas, apel către români: Să îndrume Guvernul către direcția cea bună

Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International, crede că Guvernul României este prea puțin motivat pentru a discuta și a rezolva problemele companiei. El avertizează că românii sunt cei care pierd. Dă un mesaj clar pentru români ca să îndrume Guvernul pe drumul corect. 

"Ce simțim din partea Guvernului este că sunt interesați, dar și că au capacități limitate în a acționa în contextul unor acțiuni derulate de sistemul juridic, pentru că nu se pot amesteca în aceste chestiuni juridice. Simțim suport din partea lor, suport moral, dar până când lucrurile se vor rezolva noi nu prea suntem motivați să ducem mai departe aceste proiecte, pentru că acești oameni se tem că într-o zi vor fi acuzați și nu se simt motivați să facă mai mult", a declarat Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International, la interviul DCNEWS. 

Întrebat dacă ceea ce spune este că Guvernul se teme de sistemul juridic din România, Azamat Zhangulov a răspuns: "Văd că oamenii care lucrează în Guvern la ora actuală sunt prea puțin motivați să facă ceva în această privință, deci ajungem iar la motivație. Nu știu ce simt ei, dar nu îi văd inspirați  să acționeze. Ce pot să spun?". 

"Ne îngrijorează că Guvernul va trebui să plătească pentru aceste pierderi și că cetățenii simpli ai României vor avea de suferit"

"Am înțeles din presă că au existat transcripturi care explică oarecum cum funcționează lucrurile. Din ce vedem în aceste transcripturi, avem puține comentarii, este totul spus acolo, dar de asemenea, simțim că dacă aceste probleme au fost discutate la acel moment, este clar că nu este vorba de o dispută comercială, ci de mai mult, iar această prezentare cum că ar fi o chestiune juridică, deduc oarecum că poziția noastră legală nu e atacată dar nici nu se confirmă,deci să încerci să schimbi regulile jocului în timpul jocului, se și recunoaște că nu se poate, dar... ce putem noi spune? Noi facem tot posibilul pentru a ne apăra drepturile companiei, drepturile angajaților noștri.Avem 6000 angajați în România, iar acești oameni merită un job mai bun și nu trebuie să se teamă că și-l vor pierde. Avem o obligație în fața instituțiilor financiare,  a băncilor, pe care trebuie să le respectăm, dar și să ne continuăm activitățile normale în România, pentru că este responsabilitatea noastră. Sigur, dacă acțiunile cuiva, instituțiilor statului transcend cadrul juridic, iar noi ne vom apăra, pentru că observăm că în România justiția funcționează, pentru că acțiunile noastre au fost confirmate de Stat, de judecători în instanță, deci sistemul juridic sperăm să își facă treaba, sperăm și ca Guvernul să înțeleagă acest lucru, ne desfășurăm activitatea într-un mediu internațional, deci dacă ceva ne produce nouă pierderi, vom trebui să prezentăm aceste pierderi Guvernului. Ne îngrijorează că Guvernul va trebui să plătească pentru aceste pierderi și că cetățenii simpli ai României vor avea de suferit, deoarece Guvernul funcționează pe banii contribuabililor. Vrem să determinăm populația  să fie conștientă de acest lucru și să îndrume Guvernul către direcția cea bună, așadar dezvoltarea afacerilor, crearea de noi locuri de muncă, impozite plătite la Stat, priorități de top pentru orice politician ce se vrea ales", a mai spus Azamat Zhangulov. (Vezi de la minutul 33:21 până la 38:53). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel