EXCLUSIV  Viața după criza generată de pandemie. Vești de la Bruxelles: Când începem să revenim la normalitate, inclusiv financiar

Foto Facebook Iratxe Garcia Perez
Foto Facebook Iratxe Garcia Perez

Iratxe García Pérez, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, a vorbit la emisiunea Claudiei Țapardel de la DCNewsTV, 'Din Culisele Europei', despre direcția în care merg statele europene după criza economică și pandemică. 

Iratxe García Pérez, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, a fost invitata de miercuri a Claudiei Țapardel la emisiunea 'Din Culisele Europei' de la DCNewsTV.

Claudia Țapardel i-a adresat liderului în Parlamentul European o întrebare privind recuperarea după criza economică și pandemică, dar și despre problemele economice la nivelul Uniunii Europene. 

'Ai văzut că la nivelul Statelor Unite ale Americii, de exemplu, sprijinul financiar este deja disponibil pentru fiecare cetățean și pentru companii. Din păcate, la nivel european, am impresia că ne mișcăm puțin cam încet. Încă avem aceste Planuri de Redresare și Reziliență, care nu sunt aprobate de Comisia Europeană și îmi este teamă că, dacă irosim mai mult timp, nu vom avea capacitatea să ne revenim după criza economică și încă să rămânem în competiție cu toți jucătorii din economia globală. Care este opinia ta? Ne mișcăm un pic cam încet în această direcție?', a întrebat-o Claudia Țapardel pe Iratxe García Pérez.

Iratxe García Pérez: Am pus în aplicare un mare plan care a schimbat paradigma Uniunii Europene

Iratxe García Pérez a răspuns că 'ar trebui să acționăm mai repede, este adevărat, dar pentru a fi onești, am pus în aplicare un mare plan în Europa, în mai puțin de un an, care a schimbat în totalitate paradigma Uniunii Europene.'

Președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European a explicat apoi că 'avem nevoie de un timp pentru ca totul să funcționeze cu adevărat. Eu sper că, pe parcursul lunii iunie, se va putea deja începe cu evaluarea Planurilor naționale de Redresare, ceea ce înseamnă că, în a doua jumătate a anului, toate Planurile naționale vor fi puse în aplicare.'

'Sper că așa va fi. Într-adevăr, trebuie să finalizăm procedurile de ratificare la nivel național privind resursele proprii și ulterior, evaluarea diferitelor Planuri naționale. Cred că putem fi pregătiți pentru ca în a doua jumătate a anului să începem deja să dăm curs acestor Planuri Naționale și să oferim oportunități de creare de noi locuri de muncă, oportunități pentru protecția mediului înconjurător, pentru digitalizare.', a mai spus ea, la DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel