Vezi la ce întrebări nu a răspuns Băsescu la Hotnews. Cine își mai amintește de Manolea

Traian Băsescu a discutat live cu cititorii Hotnews. Site-ul, cunoscut pentru simpatiile portocalii, a lăsat să treacă de filtrul ”cenzurii” și întrebări incomode pentru președintele suspendat. Traian Băsescu a profitat de mingile la fileu ridicate de susținătorii săi, făcându-și reclamă, atacând adversarii politici și indicând direcția pentru băsiști, la referendum. Astfel, el a lăsat să se înțeleagă că e gata să coabiteze cu USL, dacă referendumul va fi invalidat din cauza cvorumului și a apreciat decizia legală a CCR. Iată care au fost întrebările mai tari la care Traian Băsescu nu a mai ajuns să răspundă:

[caption id="attachment_210703" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: HotNews[/caption]

1.Va e teama de redeschiderea Dosarului Flota, care acum este suspendat si nu solutionat?

2. Vi se pare firesc ca la alegerea Presedintelui sa nu fie nevoie de jumatate + 1 prezenta la vot, in timp ce la demiterea sa da? Eu tocmai am absolvit o facultate de drept (ce-i drept, la fabrica de diplome a Corinei Dumitrescu). In dreptul Civil, atat cat l-am invatat eu, este un principiu: contractul se desface in aceleasi conditii in care s-a semnat. Lasand la o parte modul cum a fost schimbata legea de vreo 3 (in 2007, ulterior, acum), nu vi se pare moral sa fie aceleasi reguli si la alegere, si la demitere?

2.Neprezentarea la vot si mai ales instigarea la neprezentare nu sunt nedemocratice si nitel Neconstitutionale? Adica reglementarea in sine. Eu ma duc la vot. Nu conteaza cum votez, dar ma duc. Doar ca din cauza ca altii nu s-au dus (iar altii au instigat sa nu se duca) votul meu se anuleaza. Adica m-am dus degeaba. Nu mi se incalca dreptul meu la vot? Adica libertatea unui om este pana in momentul in care incalca libertatea altui om. Asa stiam eu. 3. Daca la referendumul din 29 iulie veti fi votat de 5-6 milioane de cetateni pt a NU mai fi presedinte, va veti da demisia, chiar daca nu se va intruni nr necesar de voturi pt a fi validat referendumul,? VA intreb, intrucat la alegerile din 2009 ati fost ales cu cca 5 milioane de voturi, dintr-un total de peste 9 mil. Nu ma astept sa raspundeti la aceasta intrebare, iar daca o veti face, sigur veti ocoli raspunsul.
  1. "Lovitura de stat" este un termen extrem de dur si cu rezonanta in mediul investitional. Aceste mesaje conduc la alterarea mediului de afaceri chiar daca este un termen impropriu fiind mai mult o tema de campanie decat o realitate. Cat credeti ca va lua Romaniei ca sa corecteze "derapajele acestea de limbaj si mai ales cu ce pret.
  2. De foarte multe ori ati fost cel care la nivel de discurs ati cerut promovarea tinerilor valori. In acest context cum vedeti promovarea Elenei Basescu ca si europarlamentar mai ales ca multi ytineri va acuza pe acest subiect de nepotism si aveti parte de acea eticheta " una vorbeste si alta face"?

6. Considerati ca decizia CCR din 2012 privind invalidarea referendumului la o prezenta mai mica de 50% este demna de luat in seama din moment ce o contrazice pe cea din 2007?

7.De ce ati ales sa indatoreze Romania si a folosit banii pentru clientele de partid, in loc sa ii foloseasca pentru investitii? Acum romanii trebuie sa plateasca, fiecare, cateva mii de euro – evident, bani pe care trebuie sa ii produca, nu sa ii scoata direct din buzunar, dar care ii priveaza de servicii si drepturi?

8. Cand Roberta Anastase a numarat 160 de voturi in los de 80, pt a taia pensile si salariile, aia nu a fost lovitura de stat? cand PDL-istii au fugit cu urnele, in momentul motiunii de cenzura in urma careia a cazut Guvernul MRU, aia nu a fost lovitura de stat? In momentul in care, la Paris, s-a votat o data la 3 secunde, aia nu a fost lovitura de stat?

9. Unde sunt Elena Udrea, Roberta Anastase, Gheorghe Falca, Gheorghe Stefan, Adriean Videanu in aceasta campanie? Ei nu va mai sustin?

10. De ce l-ati facut tradator de Maiestatea Sa Regele Mihai ?

11. Daca ramaneti presedinte o sa urmeze 2 ani (sau cat au mai ramas din mandat) de lupta oarba cu Ponta(din pacate USL va obitne peste 50% la parlamentare), din care singurul invins va fi poporul?

12.Domnule Basescu,unde este Aleodor Manolea? Unde sunt ceilalti doi care il sustineau energetic in campanaia electorala? Daca nu au existat, cum explica prezenta lui Manolea in campania lui si cu ce se ocupa acesta exact?

13. Pot crede ca sunteti cinstit nu a-ti furat niciodata nimic si nu a-ti influentat justitia, totusi lamuriti-ma cu cateva lucruri:

  • Cum e posibil sa ocupati o casa semi-abuziv si imoral? (ma refer la casa din Mihaileanu)
  • Cum a ajuns fiica dvs europarlamentar independet? Defapt intrebarea reala e: daca va dati seama cat de penibil arata fata presedintelui Romaniei in parlamentul european care "nu stie sa vorbesc cu tine".
  • Stiti probleme fratelui dvs cu justitia? Cum se face ca nu se misca nimic in dosarele lui?
  • Unde-i flota?

14.Daca s-ar putea organiza impreuna de PDL si USL monitorizat de Uniunea Europeana o posibila actiune, ca dumneavoastra, sa raspuneti la intrebarile selectate pe acest site, in prezenta unui detector de minciuni, ati face-o ?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel