Vezi datele care îl pot demite pe președintele suspendat, Traian Băsescu

liste
liste

Potrivit datelor centralizate de Guvern, care vor fi  înaintatea Curții Constituționale, peste  500. 000 de români au acte de identitate expirate, peste 20. 000 de persoane decedate se regăsesc pe listele electorale permanente de la referendum, iar circa 2,5 milioane de români au rezidențe în străinătate.

Executivul  va trimite, luni,  la Curtea Constituţională datele centralizate de MAI şi MAE referitoare la listele electorale, judecătorii urmând să se întrunească marţi pentru a lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie. Premierul Victor Ponta a declarat că Executivul trimite la Curte "cifrele" bazate pe "documente", exact cum magistraţii au cerut, scrie RTV.

Potrivit datelor centralizate de Guvern,  între 20.000 şi 30.000 sunt persoane decedate, peste 500.000 de persoane au acte de identitate expirate, iar 2,5 milioane de români au rezidenţă în străinătate.

"Sunt cifre bazate strict pe documente. Exact cum ne-a cerut Curtea. Noi vom pune la dispoziţie cifre bazate pe documente din intern şi pe cele venite din afară. În rest, Curtea va decide. Cum va stabili, ce va lua în considerare din aceste cifre, asta nu pot eu să vă spun. Pot să vă garantez faptul că toate cifrele care vor fi transmise azi către CCR nu sunt cifre nici inventate, nici calculate de noi. Sunt cifre bazate pe documente", a precizat luni Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel