Vezi ce spune Alina Gorghiu despre sesizarea PDL la CCR

Deputatul PNL Alina Gorghiu a susținut, vineri, că sesizarea democrat-liberalilor la CCR privind programul de desfășurare al referendumului din 29 iulie este "cea mai ridicolă" pe care a văzut-o în viața ei, considerând că nicio Curte Constituţională din lume nu are cum să declare neconstituţional un interval orar în care ar trebui să se desfășoare un anumit scrutin.

"Sesizarea PDL este cea mai ridicolă sesizare la CCR pe care am văzut-o în viaţa mea. (...). Nicio Curte Constituţională din lumea asta nu are cum să declare neconstituţional un program, un interval orar în care se desfăşoară un anumit proces electoral sau un anumit scrutin. Din punctul meu de vedere, aceste sesizări vor fi respinse", a spus Gorghiu, citează Mediafax.

Deputatul liberal a mai declarat că, în eventualitatea unui aviz nefavorabil al Curții, pe motiv că sunt anumiți votanți care e tem de întuneric, intervalul 07.00-23.00 va fi stabilit oricum prin Hotărâre de Guvern în baza unei alte legi.

"Dacă sesizarea referitoare la Legea în care se stipulează exact programul 7-23 va fi respinsă pe motive de neconstituţionalitate, că sunt pedişti cărora le e frică să meargă la vot noaptea pentru că se tem de întuneric, pentru că alte motive raţionale nu au, atunci rămâne acea lege în care am dat posibilitatea ca, prin HG, Guvernul să reglementeze programul de referendum", a adăugat Gorghiu.

Parlamentul a adoptat miercuri în sesiune extraordinară un proiect de lege care dă voie Guvernului să hotărască intervalul orar în care se va vota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel