Vezi ce spun liderii PDL din teritoriu despre alianța PNL-PC

logo pdl
logo pdl

Liderii PDL din teritoriu nu văd ca pe o ameninţare la adresa Guvernului sau la adresa stabilităţii parlamentare constituirea Alianţei de Centru-Dreapta între Preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a PDL, senatorul Mircea Banias crede că noua alianţă PNL-PC nu reprezintă niciun pericol, în parlament, pentru căderea actualului guvern de coaliţie.

”Este clar că Alianţa de Centru Dreapta nu reprezintă un pericol pentru guvernul condus de Emil Boc. Dacă Partidul Conservator se mută dintr-o parte în alta, în parlament, în diverse alianţe politice asta nu înseamnă, implicit, că au şi mai mulţi parlamentari. În principiu, acordul de alianţă PNL-PC conferă aceleaşi beneficii Partidului Conservator, pe care le-a avut şi cu PSD, adică să acceadă în parlament şi nimic mai mult. Cât despre PNL, Crin Antonescu îşi va sacrifica oamenii proprii ca să acorde posibilitatea unor indivizi precum Voiculescu, să aibe aspiraţii de parlamentari” - a declarat Banias.

La rândul său, deputatul Maria Stavrositu pare şi mai categorică opinând că nu vede nicio şansă ca acordul PNL-PC să aducă modificări semnificative pe scena politică.

”Formula alianţei cu televiziunile din trustul Intact (Antena1, Antena2, Antena 3) şi mai nou B1 TV, a fost deja încercată de PSD şi a eşuat lamentabil, Mircea Geoană ratând toate cele patru campanii electorale din 2009” - a afrimat Stavrositu.

Preşedintele democrat liberalilor din Sălaj, deputatul Lucian Bode, consideră că alianţa dintre PNL şi PC va exista atâta timp cât cele două partide vor avea interese comune, respectiv liberalii vor fi 'remorca' PC pentru menţinerea pe scena politică, iar liderul conservatorilor va oferi PNL 'spaţiu de antenă'.

'Dacă ne uităm la durata de viaţă a alinţelor post-decembriste, nu întrevăd un viitor îndelungat pentru cele două formaţiuni în aceeaşi alianţă, în alianţa ACD. (...) Dacă ne uităm la interesul pe care îl au cele două formaţiuni politice, s-ar putea ca, atâta timp cât PNL le va oferi siguranţa intrării în parlament şi menţinerii pe scena politică a celor de la PC, această alianţă să dăinuie, cum, de altfel, atâta timp cât PC, adică Voiculescu, le va oferi celor de la PNL 'spaţiu de antenă', aceasta să dăinuie', a declarat, marţi,  Lucian Bode.

Pe de altă parte, liderul PDL Sălaj nu crede că ACD ar putea constitui o ameninţare pentru o eventuală răsturnare a Guvernului, atâta timp cât numărul parlamentarilor Puterii nu s-a modificat.

Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi a declarat că acordul PNL-PC nu este decât 'şansa unei afaceri' şi va ţine atâta vreme cât va ţine şi afacerea. 'Este o afacere între un partid şi un trust media, în care un partid doreşte să apară mai mult pe sticlă şi un trust media care vrea să aibă cât mai mulţi parlamentari în viitoarele alegeri, mai ales că PSD s-a tot săturat să tragă după ei un partid care nu poate să treacă nicidecum de 1%,' a explicat Seremi.

În opinia sa, acordul PNL-PC nu reprezintă nici un pericol, deoarece partidele din opoziţie votau întotdeauna împotriva actualului guvern. 'Dacă nici până acum nu erau un pericol, nici de acum încolo nu vor fi,' a precizat deputatul.

În ce priveşte menţinerea alianţei PDL cu PNL în CJ, până acum nu a fost cazul în CJ Bihor, dar preşedintele PDL Bihor a afirmat că 'este o alianţă posibilă, din care nu trebuie însă exclus nici UDMR, cu care sunt deja în alianţă.'

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL Arad, Gheorghe Seculici nu crede în viabilitatea Alianţei de Centru Dreapta, apreciind că aceasta se va destrăma într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

'Aparent, colaborarea dintre PNL şi PC se vede ca un gest politic normal, în încercarea de a cristaliza o prezenţă stabilă în dreapta scenei politice româneşti. Însă, dacă avem în vedere antecedentele conservatorilor, care folosesc alianţele ca pe o trambulină premergătoare alegerilor, cu scopul de a depăşi pragul electoral, personal nu prevăd o viaţă foarte lungă Alianţei de Centru Dreapta', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Gheorghe Seculici.

În opinia liderului democrat-liberalilor arădeni, protocolul parafat luni, de PNL şi PC, se va destrăma mai devreme sau mai târziu, mai ales că şi liberalii văd această în această colaborare mai mult un 'contract mediatic' decât o alternativă politică. 'Alianţa de Centru Dreapta este, în opinia mea, o manevră politică, nu o construcţie coerentă, iar singurul partid politic de dreapta rămâne Partidul Democrat Liberal, care a demonstrat această poziţionare prin măsurile reformatoare pe care le-a adoptat', a mai adăugat Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, preşedinte al PDL Sibiu a declarat, marţi, ca nu vede nicio problemă în constituirea alianţei dintre PNL si PC, iar guvernul va rezista până la alegerile din 2012.

'Nu este nicio problemă în Parlament acest acord între PNL si PC şi nu o sa cadă Guvernul din cauza acestui acord. Este o alianţă care funcţioneaza (la guvernare n.r.) şi nu cred că se va întâmpla nimic pâna la alegerile locale din 2012', a spus Ariton.

Preşedintele organizaţiei PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, susţine că 'alianţa făcută între liberali şi conservatori nu are nicio importanţă şi nu aduce decât deservicii PNL-ului'. 'Pentru mine nu este atât de importantă alianţa cu securitatea şi cu Antenele care nu aduce niciun beneficiu PNL, ci deservicii. Atenţia mea se îndreaptă spre eventuala colaborare cu acte, la Tribunal, între PNL şi PSD care trebuie să dea României un program alternativ', a declarat, marţi, pentru Agerpres, Cezar Preda. Acesta a spus că 'PNL, prin conducea lui Antonescu, nu este un partid de dreapta, iar alianţa sa cu social-democraţii nu poate fi decât de centru-stânga'. Liderul democrat liberalilor buzoieni a afirmat că alianţa PNL-PC 'nu poate avea consecinţe pe plan local' iar 'înţelegerea PDL cu Partidul Naţional Liberal în Consiliul judeţean va rezista. Noi nu am trădat niciodată şi nu cred că liberalii vor rupe o înţelegere din cauza alianţei cu un partid care nu există', a spus Cezar Preda.

Liderul organizaţiei PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, a declarat că acordul PNL-PC nu reprezintă un pericol pentru căderea Guvernului, este o alianţă nelalocul ei, mai repede între doi oameni politici decât între două partide. Acordul PNL-PC nu reprezintă niciun pericol pentru căderea Guvernului, numărul de parlamentari este acelaşi. Majoritatea Coaliţiei este solidă, avem norocul de parlamentari suficienţi pentru a continua activitatea guvernamentală. În ceea ce priveşte Alianţa PNL-PC, din punctul meu de vedere, este nelalocul ei, sunt două partide cu istoric diferit, două partide cu viziuni diferite, dar mai repede putem spune că nu este alianţa a două partide ci a doi lideri, domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu, a precizat liderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Preşedintele PDL Harghita, Vasile Mihalcea, consideră că Alianţa de Centru-Dreapta nu le va aduce niciun beneficiu liberalilor şi este de părere că reprezentanţii PNL din teritoriu îşi vor exprima, în curând, nemulţumirea. 'În curând, liberalii din teritoriu vor fi nemulţumiţi pentru că această alianţă nu le aduce niciun beneficiu. Singurii beneficiari vor fi conservatorii, care vor avea de câştigat şi la alegerile parlamentare dar şi la cele locale, chiar dacă procentul lor, în orice studiu de piaţă este puţin peste 1', a declarat, pentru Agerpres, Vasile Mihalcea. Liderul democrat-liberalilor harghiteni consideră că această alianţă nu reprezintă niciun pericol pentru Guvern, în eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, 'întrucât coaliţia de guvernare are majoritate'.

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal Călăraşi, Marian Dinulescu crede că Partidul Naţional Liberal (PNL) a acceptat alianţa cu Partidul Conservator (PC) orientându-se către posturile de televiziune deţinute de aceştia. 'PNL s-a orientat către antenele PC. Aceasta este singura chestiune pentru care ei au acceptat să facă această alianţă inclusiv în instanţă, iar părerea mea sinceră este că un partid de dreapta cum este PNL nu trebuia să se complice cu astfel de partide trecătoare pe eşicherul politic' a declarat, marţi, liderul organizaţiei PDL Călăraşi, Marian Dinulescu. În opinia sa, această alianţă nu va aduce beneficii şi avantaje liberalilor.

Totodată, Marian Dinulescu consideră că existenţa Alianţei de Centru-Dreapta nu va reprezenta un pericol pentru Guvern.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Teleorman a PDL, deputatul Adrian Florescu, a declarat, marţi, că 'Alianţa dintre PNL şi PC a apărut din dorinţa a două formaţiuni politice slabe de a se uni împotriva unui adversar puternic, cum este PDL'. În opinia sa, 'o astfel de alianţă nu va putea dura prea mult, în organizaţiile teritoriale ale liberalilor apărând, deja, mari nemulţumiri, îndeosebi din perspectiva cedării unor poziţii parlamentare în favoarea PC'. Adrian Florescu consideră că şi la nivelul liderilor naţionali ai PNL 'protestele se vor înmulţi şi vor deveni mai incisive, deoarece Crin Antonescu a preferat să ia o decizie importantă fără consultările fireşti'.

De asemenea, liderul PDL Teleorman crede că în Parlament Alianţa PNL-PC nu constituie un pericol pentru actuala Putere. 'Nu poate cădea Guvernul condus de Emil Boc, deoarece noua alianţă politică nu reprezintă o alternativă pentru parlamentarii democrat-liberali', a mai afirmat deputatul Adrian Florescu.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Cătălin Buhăianu, susţine că decizia liderilor Partidului Conservator (PC) de a face alianţă cu Partidul Naţional Liberal (PNL) este luată doar din raţiunea ca PC să mai existe. El susţine că liderii conservatori au fost puşi în această situaţie, în condiţiile în care Partidul Social Democrat nu şi-a dorit să rămână partener al PC. 'A fost o alianţă firească a PC de a se lipi de un partid puternic pentru a mai exista în continuare. Cred că logica acestei alianţe nu are decât o conotaţie de publicitate. În istoricul PSD, puţini au fost cei care au agreat colaborarea PSD cu PC şi cu atât mai mult domnul Victor Ponta, actualul preşedinte al PSD', a declarat Buhăianu. Vicepreşedintele democrat-liberal din Botoşani este convins că liberalii vor profita de posturile de televiziune din trustul Intact. Totodată, Buhăianu susţine că orice alianţă făcută de partidele de opoziţie din Parlament nu afectează raportul de forţe din cele două Camere. El susţine că, în ciuda încercărilor de alianţe între toate formaţiunile de opoziţie, majoritatea parlamentară se păstrează, iar Guvernul PDL nu este ameninţat. 'Opoziţia se tot numără, dar, oricum s-ar alia şi s-ar asocia, au acelaşi număr de parlamentari. Din punct de vedere al majorităţii din Parlament, orice alianţă pe care o fac nu are niciun efect asupra actului guvernamental', a afirmat Buhăianu. Vicepreşedintele din Botoşani al PDL este convins că partidele de opoziţie îşi fac deservicii în încercarea de a se asocia între ele, indiferent de doctrine, pentru a accede la guvernare.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei Partidului Democrat Liberal Alba, Ion Dumitrel, a declarat, marţi că este convins că doar deţinerea trustului media de către Dan Voiculescu i-a făcut pe liberali să se alieze cu Partidul Conservator. 'Nimic altceva nu avea ce să-i convingă să-i ia şi să ofere atât de mult. Mi se pare enorm de mult să oferi, am înţeles, 21 de posturi eligibile de parlamentar. Enorm de mult, prea scump din punctul meu de vedere s-a vândut PNL-ul. Şi-a vândut 21 de locuri de parlamentar', a spus democrat-liberalul Ion Dumitrel. Prim-vicepreşedintele PDL Alba a adăugat că nu există alt argument, în condiţiile în care PC are în sondaje în jur de 1 %. 'Deci, cu ce poate să ajute Partidul Conservator?', a conchis Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba. Preşedintele interimar al PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, a declarat, marţi, că alianţa PNL-PC este un 'pol politic care are ca scop trecerea de la dreapta spre stânga a PNL' şi că nu vede în aceasta un pericol pentru PDL. 'Nu văd această alianţă ca un pericol pentru PDL. Dar un lucru este totuşi important: în urmă cu câteva luni se vorbea despre o alianţă PSD-PNL, iată că fratele mai mic al PSD-ului, PC-ul s-a supărat şi a făcut alianţă cu PNL, fapt care îi face pe cei din PSD să bată ei la uşa celor din noua alianţă. Sunt mişcări normale pe scena politică', a precizat Ion Ruşeţ. Întrebat dacă vede noua alianţă ca pe un pericol în Parlament pentru căderea Guvernului, preşedintele interimar al organizaţiei PDL a răspuns că 'nu se poate face o alianţă care să ducă la căderea Guvernului decât cu o nouă majoritate'. 'Dacă am privi lucrurile corect, nu se poate face o alianţă care să ducă la căderea Guvernului decât cu o nouă majoritate în Parlament. Acest lucru nu este posibil însă cu PSD, PNL, PC, partide care au fost mereu în opoziţie', a mai spus Ion Ruşeţ.

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel