Urmărește emisiunea live


Vezi cât va costa paza unui kilometru de autostradă

Autostradă
Autostradă

Compania Naţională de Austostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) intenționează să achiziţioneze servicii de pază pentru 400 de kilometri de autostrăzi, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 5,5 milioane de euro.

 CNADNR scoate la licitaţie contractele pentru asigurarea pazei pe cinci tonsoane de autostradă. Pentru fiecare tronson, acordul-cadru se va încheia pentru doi ani. Astfel, fiecare kilometru de autostradă va fi păzit de agenţi antrenaţi în săli de forţă şi dotați cu arme și munițe letale, pentru aproximativ 6.800 de euro pe an.

Reprezentanţii CNADNR susţin că această măsură reprezintă o investiție, dat fiind că valoarea furturilor de pe autostrăzi este mult mai mare decât factura pentru firmele de pază.

„Trebuia oricum să angajăm pe cineva pentru că furturile sunt destul de mari. Undeva spre sfârşitul anului sper să avem firma sau firmele, nu este obligatoriu să avem numai o firmă", a declarat Mircea Pop, directorul general al CNADNR, conform Money.ro

Tronsoanele care vor fi păzite sunt:

1.    Autostrada A2, tonsonul Lehliu-Cernavodă (106 kilometri), valoarea contractului ridicându-se la 7,41 milioane de lei (1,63 milioane de euro). 2.    Autostrada A2, tronsonul Cernavodă-Constanţa (56 de kilometri) şi Autostrada A4, tronsonul Ovidiu – Agigea (21 de kilometri) – 5,87 milioane de lei, fără TVA (1,29 milioane de euro). Serviciile achiziţionate vor fi de pază a patrimoniului prin patrulare şi posturi fixe. 3.     Autostrada A1, tronsonul Bucureşti-Piteşti (110 kilometri, între km 10 şi km 120) – 4,79 milioane de lei (1,05 milioane de euro). 4.    Autostrada A2, tronsonul Bucureşti-Lehliu (55 de kilometri, între km 9 şi km 64) – 3,7 milioane de lei (813.000 de euro). 5.    Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti (52 de kilometri) – 3,09 milioane de lei (680.000 de euro).

Condiţii pentru participarea la această licitaţie: minimum 50 de autoturisme  - concepute pentru transportul de pasageri, dar şi altele dotate pentru pază.

Criteriile CNADNR de participare la licitaţia privind achiziţionarea serviciilor de autostradă sunt foarte stricte: firmele trebuie să dispună de săli de sport proprii sau închiriate pentru pregătirea fizică a agenţilor, dar şi de săli de pregătire profesională. Firmele participante trebuie să dovedească ca au posibilităţi tehnice pentru executarea unor şedinţe de tragere cu armamentul din dotare. Agenţii trebuie să aibă uniforme şi echipamente de protecţie cu însemne distinctive. Agenţii trebuie să fie testaţi psihologic şi să aibă avize de la Medicina Muncii. Ofertanţii trebuie să prezinte autorizaţia de deţinere pentru arme şi muniţie letale, emisă de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, conform legii privind regimul armelor şi al muniţiilor. Agenţii vor fi cu ochii în patru pe telefoanele publice, fluturaşii reflectorizanţi, panourile antiorbire, gardul de plasă de sârmă şi parapeţii metalici zincaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel