Vezi care sunt cei mai buni gimnaști ai anului 2012

gimnastica top
gimnastica top

Federația Română de Gimnastică a desemnat cei mai buni gimnaști ai anului 2012. Ei sunt cei care s-au aflat și anul precedent tot pe aceeași poziție. Sandra Izbașa, Flavius Koczi și Valentin Mavrodineanu sunt gimnaștii de pe locul întâi. Primii doi - la gimnastică artistică. Movrodineanu a fost desemnat cel mai bun la gimnastică aerobică. 

Sandra Izbașa a mai fost în fruntea ierarhiei în anii 2006, 2008 și 2011, Flavius Koczi i-a luat locul lui Marian Drăgulescu din 2010, iar Valentin Mavrodineanu a mai fost pe primul loc în anii 2006 și 2009.

În top 10 sportivi din categoria gimnastica artistică, masculin, se mai numără și Cristian Bataga (locul II), urmat de Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Ovidiu Buiduso, Daniel Rădeanu, Andrei V. Muntean, Andrei Muntean, Andrei Ursache și Andrei Groza. La aceeași categorie, varianta feminină, pe locul doi, după Sandra Izbașa, este Cătălina Ponor, urmată de Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Andreea Munteanu, Alina Stănilă,Silvia Zarzu, și pe ultimul loc, la egalitate, Cristina Tudorache și Miriam Aribasoiu.

La categoria gimnastică aerobică, Valentin Mavrodineanu este urmat de Andreea Bogati, Mircea Zamfir, Mircea Brînzea, Florin Nebunu, Petru Porime Tolan, Marius Gavriliuc, Corina Constantin, Bianca Becze, Maria Pavel și Anca Surdu.

Anul 2012 a fost unul competițional la nivel înalt "cu câteva “piscuri” greu de atins și greu de depăsșt, dar pe care gimnastica românească le-a și atins și le-a și depășit, dacă avem în vedere rezultatele obținute la marile competiții internaționale, în prim-plan cu Jocurile Olimpice – Londra 2012 și Campionatele Europene de la Bruxelles (feminin) și Montpellier (masculin), dar și cu Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică de la Sofia, la care s-au adăugat și etape din Cupa Mondială sau evenimente de mare anvergura ale gimnasticii mondiale", potrivit comunicatului FRG.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel