Vezi când poate să se întoarcă Traian Băsescu la Cotroceni

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Președintele încă suspendat, Traian Băsescu, pentru a se întoarce la Cotroceni mai are de așteptat câteva zile. Curtea Constituțională trebuie să citească în plen hotărârea de invalidare a referendumului, după care Parlamentul  ia act de decizia Curții și va fi publicată în Monitorul Oficial. Din acel moment, Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni. Există totuși o condiție: Parlamebtul trebuie să aibă cvorum.

Augustin Zegrean, a anunţat că, după decizia de a invalida referendumul privind demiterea preşedintelui, Curtea se va întruni miercuri, la ora 10.00, pentru citirea în plen a hotărârii. Apoi, decizia va fi trimisă Parlamentului, acolo unde va fi citită, iar senatorii şi deputaţii vor lua act de această hotărâre.  Valeriu Zgonea a anunţat că Augustin Zegrean  l-a informat că miercuri până la ora 14.00 îi va fi transmisă decizia CC în cazul referendumului din 29 iulie.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că va convoca şedinţa Biroului Permanent în momentul în care va primi hotărârea CCR, şi a explicat paşii procedurali.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că doreşte ca sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale în cazul referendumului din 29 iulie să aibă loc cel mai târziu vineri, precizând că plenul "va lua act" de decizia CC.

 "După amiază (miercuri, n.r.) eu voi convoca (...) sunt 24 de ore în care trebuie să convoc Biroul Permanent. Sper să avem un cvorum pentru Birourile Permanente Reunite în aşa fel încât să convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului", a spus Zgonea.

 El a spus că doreşte ca plenul reunit să aibă loc cel mai târziu vineri.

 "Dacă mâine seară vom avea un Birou Permanent reunit, putem să concluzionăm...eu vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraodinară a plenului reunit, am şi transmis un SMS tuturor membrilor Camerei Deputaţilor să fie pregătiţi pentru o sesiune extraordinară în următoarele zile", a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Parlamentul trebuie să aibă totuși cvorum, în caz contrar se va convoca o altă sesiune extraordinară, sau se va aștepta data de 3 septembrie când începe sesiunea Parlamentului. În aceste condiții este greu de crezut că pentru vineri, parlamentul va avea cvorum la Camera Deputaților și Senat.

În schimb, preşedintele PDL, Vasile Blaga, crede că probabil joi va avea loc şedinţa de plen a Parlamentului în care va fi citită decizia Curţii Constituţionale în legătură cu referendumul.

 Blaga a menţionat că, potrivit datelor primite de către liderul deputaţilor PDL din partea preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, decizia CCR va fi citită, miercuri dimineaţă, în plenul Curţii, iar miercuri sau joi dimineaţă se vor reuni Birourile Permanete, iar joi va avea loc sesiunea extraordinară a celor două Camere în care se va citi decizia Curţii Constituţionale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel