Vezi aici care erau clauzele acordului USL-UDMR

ponta hunor
ponta hunor

Acordul de colaborare dintre USL şi UDMR, recunoscut de către toate părţile, a fost parafat de către Victor Ponta, Crin Antonescu şi Kelemen Hunor în 10 septembrie 2012.

Clauzele prevăzute în acord, potrivit jurnalul.ro, prevedeau ca în cazul în care USL nu obţinea la alegerile generale 50 la sută plus unu dintre mandatele parlamentare, UDMR intra la guvernare şi forma împreună cu USL majoritatea parlamentară. Chiar și în cazul în care USL obţinea mai mult de 50 la sută plus unu din mandate, UDMR era, de asemenea, invitată la guvernare şi forma majoritatea parlamentară alături de USL. După alegeri, negocierile urmau să se poarte în funcţie de ponderea parlamentară a părţilor. De asemenea, una dintre clauze a fost ca în perioada guvernării comune, să nu fie afectat niciunul dintre drepturile deja obţinute de minoritățile naționale.

Ultima clauză prevedea ca cele trei părţi, respectiv PSD, PNL și UDMR,  să se consulte și să colaboreze în chestiuni care privesc noi drepturi ale minorităţilor, revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă. De asemenea, menționa ca deciziile să fie luate doar împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel