Veştile din SUA care le dau fiori românilor. Vine FALIMENTUL?

Zeci de companii mari din SUA au depus cereri de intrare în faliment, iar aceste veşti le dau fiori reci şi investitorilor din România. 

În ciuda ajutoarelor de stat uriaşe, cererile de faliment depuse de companiile mari au crescut cu 244 la sută în iulie şi august faţă de aceeaşi perioadă din 2019, potrivit Băncii de Investiţii Jefferies. Unele companii, precum JC Penney, au reuşit să salveze afacerea şi să evite falimentul, însă soarta nu le-a surâs tuturor. 

Iar creşterea cererilor de faliment arată că, în ciuda revenirii de pe Wall Street, pandemia a dat o lovitură foarte grea companiilor, muncitoriilor şi acţionarilor. "Sunt multe companii care suferă. Muncim non stop. Nici nu am ajuns la final, din păcate. Cifrele adevărate le vom vedea după ce Guvernul nu va mai oferi ajutorul de stat. Ne aşteptăm ca problemele să apară din cauza lipsei de lichidităţi", a declarat Joseph Acosta, specialist în faliment la o firmă de avocatură, pentru CNN

Şi, din păcate, nici Programul de Protecţie al statului nu poate decât să amâne inevitabilul. "Voi continua până nu se va mai putea. Dar situaţia se va înrăutăţi", a mai spus Acosta. 

Specialiştii din România, semnale de alarmă 

”Noi am distrus trecutul așa cum era și ne-am mulțumit cu o anumită stare, care înseamnă, până la urmă, un faliment sigur. Cum îl putem vedea? Eu sunt cu economia și vă dau un indicator, vă dau un indicator care arată situația în care ne aflăm și care ne va duce de râpă: balanța comercială, care arată că suntem o țară care nu producem cât mâncăm, cât ne îmbrăcăm, cât utilizăm și că trăim pe datorie. Dezvoltarea ar fi fost bazată pe un concept clasic de vreo 200 și ceva de ani, dezvoltarea prin noi înșine - că vorbim despre liberali acum - înseamnă preluarea la un nivel cât mai avansat de productivitate și eficiență a resurselor pe care le ai. Asta e economia până la urmă. România are resurse? Sigur că are resurse. Le prelucrează? Nu le prelucrează, nu", a declarat Mircea Coşea. 

VEZI  Mircea Coșea, devastator: Faliment sigur. Ne ducem de râpă, trăim pe datorie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel