Vești bune de la PMB privind reabilitarea rețelei de termoficare

Reabilitarea rețelei de termoficare, aprobată de PMB
Descriere foto: Reabilitarea rețelei de termoficare, aprobată de PMB

Primăria Capitalei va solicita finanțare europeană în urma aprobării proiectului de reabilitare a 106 km de rețea de termoficare.

Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din rețeaua bucureșteană de termoficare (aproximativ 106 km de rețea) a fost aprobat, la propunerea Primarului General, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate al proiectului, ”document ce va fi anexă la cererea de finanțare pe care Primaria Capitalei o va depune in vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritată 7.”

Conform documentului PMB, ”Valoarea totală a investiției este de aproximativ 995 de milioane de lei fără TVA, durata estimată de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare este de 30 de ani.

Prin această investiție, se vor reduce pierderile de energie din rețea cu 22,4% -  pierderi de apă, de caldură - dar se vor reduce și emisiile de Co2 și Nox.

Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulică a rețelei de transport a apei fierbinți și înlocuirea conductelor clasice din oțel existente cu conducte noi.

Reamintim că Primăria Capitalei a început, în actualul mandat, primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului, după o perioadă de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba despre o rețea care și-a depășit de peste 2 ori durata de viață, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani.”

Citește și:

Cine blochează autobuzele STB? Primăria Capitalei răspunde, din nou, acuzațiilor

Faliment RADET. Cererea făcută de PMB, admisă


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26