Vești bune de la PMB privind reabilitarea rețelei de termoficare

Primăria Capitalei va solicita finanțare europeană în urma aprobării proiectului de reabilitare a 106 km de rețea de termoficare.

Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din rețeaua bucureșteană de termoficare (aproximativ 106 km de rețea) a fost aprobat, la propunerea Primarului General, în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București, se arată într-un comunicat de presă primit la redacție.

Este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultați din studiul de fezabilitate al proiectului, ”document ce va fi anexă la cererea de finanțare pe care Primaria Capitalei o va depune in vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritată 7.”

Conform documentului PMB, ”Valoarea totală a investiției este de aproximativ 995 de milioane de lei fără TVA, durata estimată de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare este de 30 de ani.

Prin această investiție, se vor reduce pierderile de energie din rețea cu 22,4% -  pierderi de apă, de caldură - dar se vor reduce și emisiile de Co2 și Nox.

Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulică a rețelei de transport a apei fierbinți și înlocuirea conductelor clasice din oțel existente cu conducte noi.

Reamintim că Primăria Capitalei a început, în actualul mandat, primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului, după o perioadă de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba despre o rețea care și-a depășit de peste 2 ori durata de viață, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani.”

Citește și:

Cine blochează autobuzele STB? Primăria Capitalei răspunde, din nou, acuzațiilor

Faliment RADET. Cererea făcută de PMB, admisă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel