Vestea mult așteptată de români despre Mircea Diaconu. Ce spune Bogdan Chirieac


A fost coadă la Teatrul Nottara. Oamenii s-au îngrămădit să-i dea "autografe" actorului Mircea Diaconu pentru a candida ca independent pentru un loc în Parlamentul European. Din țară veneau colete cu semnături. De când PNL a decis să-l scoată pe liberal de pe lista pentru europarlamentare, Diaconu a dus o luptă contracronometru pentru a-și exercita dreptul de a candida. 

"Numărăm cu 1 în față"

Miercuri, în ultima zi în care putea strânge cele 100.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu a precizat: "Nu am idee câte semnături s-au strâns, dar au ieşit. Deja numărăm cu 1 în faţă". Maestrul mult-iubit de multă lume din țară a strâns peste o sută de mii de semnături. 

"Mircea Diaconu a câștigat"

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3: "Nici nu mai contează ce urmează. Dl Mircea Diaconu a câștigat.
100.000 de oameni au fost în favoarea faptului ca dl Mircea Diaconu să meargă și să-i reprezinte în PE. Mai departe,  procurorii nu știu ce vor face, nu mai are niciun fel de relevanță. Pur și simplu nu mai are. Și dacă-i lege, în mod evident legea este strâmbă. Oamenii s-au manifestat Și dacă a fost un singur om, dl Horia Georgescu, care - din motive personale, din orgoliu - s-a opus candidaturii și dânsul a fost înfrânt de cei 100.000 de mii care au semnat pentru maestrul Mircea Diaconu. Multă lume a semnat pentru maestrul Mircea Diaconu. Multă lume ar fi dorit să semneze. Din această cauză nici nu mai este important ce se va întâmpla în acest moment. Fiindcă, mă rog, secțiile de votare sunt secții de votare, candidații independenți nu sunt reprezentanți în secțiile de votare în România, e o altă istorie. Dar acum la lumina zilei, cel puțin 100.000 de oameni au semnat. Mircea Diaconu nu a fost sprijinit de un partid politic, ci de câteva organisme de media. S-a opus sistemului și a câștigat. Ce va hotărî sistemul nu are relevanță, nu se poate opune legea celor 100.000. Legea se va impune, dar nu este dreaptă în cazul acesta sau nu este citită corect. Strângând 100.000 de semnături, Mircea Diaconu și-a impus punctul de vedere". 

Răspunsul lui Diaconu pentru Elena Băsescu

Bogdan Chirieac a mai spus că: "Prin strângerea sa de semnături, dl Mircea Diaconu a răspuns la rândul său și acelei răutăți a d-nei Elena Băsescu. E ușor să strângi semnături atunci când ai 1.000 de primari sau 500 sau 800 de partea ta. Ai structură, ai organizații, pui mâna pe telefon, împarți listele și lumea va veni cu tabelul cu semnături. Atunci când nu ai această infrastructură, e foarte dificil să strângi semnăturile. Mircea Diaconu a fost și este un brand suficient de puternic în conștiința românilor încât oamenii aceștia au votat pentru dânsul, pentru Mircea Diaconu". 

Maraton de semnături

În 19 martie, actorul și-a dat demisia din PNL, după ce a fost scos, prin votul liberalilor, de pe listele pentru europarlamentare. Decizia PNL a venit în urma anunțării de către Agenția Națională de Integritate că Mircea Diaconu nu poate candida pentru trei ani din cauza incompatibilității stabilite în 2012. După ce și-a dat demisia, Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura ca independent. Avea nevoie de o sută de mii de semnături. În ultima zi în care-și mai poate depune candidatura la BEC, Mircea Diaconu a început să numere cu unu în față. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel