EXCLUSIV  VESTE URIAȘĂ pentru români. Daniel Zamfir: GATA cu înțelegerea OBSCURĂ! Trădătorii de la PNL și USR au votat împotriva acestui proiect de lege!

Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES

Senatorul Daniel Zamfir anunță o veste uriașă pentru români.

Daniel Zamfir, senator PSD, arată că Legea leasing-ului a trecut de Parlament. El a explicat pentru DC News care sunt modificările aduse:

Încă o Lege din pachetul anti-cămătărie a fost adoptată în Camera Deputaților, cameră decizională. Este vorba despre Legea Leasing-ului. Am adus modificări care să permită utilizatorului respectivului bun în leasing să poată să fie implicat în valorificarea acestuia. a spus Zamfir.

E incorect să mai plătesc o rată de leasing atâta timp cât nu mai utilizez bunul respectiv

Astăzi, sunt mulți care au mașini cumpărate în leasing. Situația este în felul următor: Dacă un cetățean, care are un contract de leasing, pe o perioadă de 5 ani, și după 3 ani nu mai poate onora contractul, IFN-ul îl deposedează de bun. Mai mult, IFN-ul îi ia mașina și continuă să factureze chiria până la încheierea contractului. Este incorect să mai plătesc o rată de leasing atâta timp cât nu mai utilizez bunul respectiv. a explicat Zamfir.

Ce am făcut prin acest proiect de lege?

De asemenea, societatea de leasing, la înțelegere cu firma de recuperare, vindea respectiva mașină la un preț mult sub prețul pieței, urmând ca diferența să fie plătită tot de utilizator. Așa se întâmplă astăzi. Ce am făcut prin acest proiect de lege? Am dat posibilitatea utilizatorului să valorifice bunul respectiv și suma obținută să o plătească finanțatorului. Dacă obține o sumă mai mare, reține diferența și plătește ce are de plătit la finanțator. Dacă obține o sumă mai mică pe automobil, completează diferența din resurse proprii. a spus Zamfir.

Înțelegere obscură, ticăloasă. Cum a votat PNL și USR

Am făcut modificările la Lege tocmai pentru a rupe acea înțelegere obscură, ticăloasă, dintre societatea de leasing și firma de recuperare. Eliminăm astfel abuzul IFN-urilor care valorificau bunul respectiv la un preț derizoriu, la înțelegere cu recuperatorii, iar toată diferența era pusă pe spinarea utilizatorului! Menționez că trădătorii de la PNL și USR au votat împotriva acestui proiect de lege! a concluzionat senatorul Daniel Zamfir, pentru DC News.

VEZI ȘI Cine blochează în Parlament o lege esențială pentru milioane de români. Daniel Zamfir: Oamenii trebuie să știe!

Daniel Zamfir a fost un puternic susţinător al pachetului legislativ aşa numit "anti-cămătărie", care cuprinde:

Legea de protecție a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive


Legea de protecție a consumatorilor împotriva riscului valutar


Legea de protecție a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanțe


Legea de protecție a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive și intempestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel