Veste neașteptată pentru cercetători. Ce spune vicepremierul Costin Borc

Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor pregătesc facilități fiscale pentru cercetătorii din România, a declarat  Costin Borc, vicepremier si ministr al Economiei într-un interviu pentru hotnews.ro

Impreuna cu Ministerul Finantelor ne uitam la o schema de defiscalizare a cercetarii - dezvoltarii, nu doar in industria auto, ci in general. Scadere de impozit, nu stim inca in ce forma, ne uitam. E bine ca exista deschidere de la Ministerul Finantelor, nu as fi spus-o fara acordul lor. Suntem destul de avansati din punct de vedere al conceptului, detaliile vor urma.

Întrebat de cânt ar urma să beneficieze cecetătorii români de facilitățile fiscale, vicepremierul Costin Borc a declarat că: Această defiscalizare, sau facilităţi fiscale "ar putea, probabil, să intre de anul viitor sau într-o modificare legislativă şi mai rapidă, probabil. Cred că important este să oferim stabilitate, să oferim o gândire pe termen lung şi să nu ne pripim în a lua nişte măsuri peste noapte, care să fie după aceea invalidate de piaţă.

[citeste si]

Dar eu cred că asta nu este o măsură care să reducă încasările la bugetul de stat, nu cred că încasăm foarte mult de la cercetare-dezvoltare, deci cred că este o facilitate fiscală care, dacă este bine conturată şi nu permite derapaje şi este targetată pentru cercetare-dezvoltare-inovare, ar putea să aducă foarte mult, ar putea să aducă foarte mult".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel