Veste bună! Un milion de români vor primi salariul în avans

bani-lei-ovidiu-iordachi
bani-lei-ovidiu-iordachi

Ministrul Fondurilor Europene Marius Nica a declarat, miercuri seara, la România TV că aproape un milion de persoane vor primi salariile în avans pentru luna decembrie.

În total, 903.000 persoane care îşi vor primi salariile, subvenţiile, onorariile sau stimulentele pentru luna decembrie în aceeaşi lună, nu în ianuarie, cum era programat.

"La ora actuală avem implicaţi în sistemul fondurilor europene aproximativ un milion de oameni pentru care, sub diferite forme, fie că vorbim de salarii, subvenţii, onorarii, fie de bunurile pe care le achiziţionează prin proiecte împreună cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici încercăm să găsim o formulă ca acestea să fie plătite în decembrie. În mod normal salariile din decembrie se plătesc în ianuarie, astfel ele nu ar mai fi fost eligibile să fie trimise la Comisia Europeană. Ultima dată pentru cheltuială eligibilă este 30 decembrie", a declarat ministrul Marius Nica la România TV.

Ministrul a precizat că devansarea plăţilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă. "Această prevedere face obiectul unei ordonanţe de urgenţă, act normativ. În perioada următoare vom şi apărea cu acest act. Această iniţiativă este şi rezultatul sutelor, miilor de petiţii venite din partea beneficiarilor atât din sistemul public cât şi privat care au spus că nu avem cum să rambursăm cheltuielile dacă nu ne oferiţi acest sprijin", a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel