Veste bună pentru biciliști: programul "Green Travel", în Capitală

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raețchi, vrea să încurajeze transportul alternativ, după câștigarea mandatului de primar. Strategia: crearea unei infrastructuri sigure, care să permită realizarea unor trasee de biciclete, dar și prin implementarea unui Program "Green Travel", prin care locuitorii din sector să poată inchiria biciclete gratuit.

"Locuitorii din Sectorul 5 nu sunt deloc încurajați, în prezent, să folosească transportul alternativ, cu toate că asta ar ajuta atât la decongestionarea traficului, cât și la îmbunătățirea aspectului sectorului. Toate marile parcuri din Capitală au servicii de închiriere a bicicletelor, mai puțin Sectorul 5, de aceea cred că în parcurile din sector trebuie să fie introdus un serviciu de închirieri biciclete. Am numit acest program "Green Travel", prin care prima oră de închiriat ar fi gratuită, urmând ca apoi oamenii să plătească."


Raețchi  își propune să reducă cu 20% numărul persoanelor care folosesc mașina personală.
"Concomitent cu amenajarea unor parcări supraterane și cu reabilitarea și asfaltarea străzilor, trebuie să descurajăm folosirea mașinilor personale, a declarat Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la primăria sectorului 5. Nu doar în sectorul nostru, ci în tot Bucureștiul. Pentru asta, avem nevoie de un sistem de încurajare a transportului public și alternativ. În Sectorul 5, din păcate, multe zone nu sunt deservite de transportul public, iar construcția Magistralei 7 de metrou a rămas la stadiul de proiect. Pentru a rezolva problema traficului din sector îmi propun ca, în condițiile actuale, să reduc cu 20% numărul persoanelor care folosesc mașina personală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel