Veste bună pentru aplicanţii IMM INVEST. Ce acte pot folosi la cerere

Aplicanţii la programul IMM INVEST primesc o veste bună de la FNGCIMM. 

Aplicanţii la IMM Invest România pot utiliza în declaraţia specifică de înscriere în program date corespunzătoare din ultimele situaţii financiare aprobate şi depuse, aferente anului 2018, dacă situaţiile financiare aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN).

Precizarea vine ca urmare a prevederilor articolului XIV din OUG 48/2020, în care se arată că termenul de depunere a situaţiilor financiare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost prelungit până la data de 31 iulie 2020.

"Această prevedere are incidenţă în implementarea Programului IMM Invest România sub două aspecte, respectiv: datele utilizate pentru completarea declaraţiei IMM şi datele utilizate la calculul valorii maxime a creditelor/liniilor de credit", subliniază Fondul de Garantare într-un comunicat de presă, conform Agerpres. 

De asemenea, valoarea maximă a creditelor sau liniilor de credit se determină prin raportare la "cheltuielile salariale, inclusiv contribuţiile sociale obligatorii datorate de angajator aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor, înregistrate la nivelul anului 2019" şi de "25% din cifra de afaceri netă a beneficiarului pe 2019", în conformitate prevederile OUG 110/2017. În acest caz, în eventualitatea în care beneficiarul nu are situaţiile financiare aferente 2019 depuse la organele fiscale competente, vor fi utilizate datele din balanţele contabile aferente anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel