Urmărește emisiunea live


Verificări la Spitalul Judeţean Ploieşti. Nelu Tătaru a trimis Inspecţia de Stat

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

O echipă de control a Inspecţiei de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti pentru a face  mai multe verificări.

Se fac verificări cu privire la circuitele şi secţiile de terapie intensivă, potrivit directorului medical al unităţii, Andrei Ilinca, scrie Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi seară, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că va trimite la Ploieşti Inspecţia de Stat în contextul în care la SJU ar fi ajuns pacienţi care aveau nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă, însă unitatea sanitară nu avea locuri disponibile, în condiţiile în care unitatea mobilă de ATI nu este operaţională de la finalul lunii august.

"Astăzi am avut discuţie vizavi de Spitalul Judeţean din Ploieşti, reevaluarea şi reoperaţionalizarea unităţii mobile de terapie intensivă prin detaşarea de medici, discuţiile cu managementul unităţii, care trebuie să crească capacitatea pentru suport COVID. Mâine va fi la Ploieşti şi o unitate de la Inspecţia de Stat din Ministerul Sănătăţii, tocmai pentru a se asigura că operaţionalizarea se face şi în timp util şi în concordanţă cu autorizaţia de funcţionare", a declarat ministrul Sănătăţii.

Unitatea mobilă de ATI de la SJU Ploieşti nu mai este operaţională de la finalul lunii august

Directorul medical al SJU Ploieşti a precizat că la acest spital au fost detaşaţi patru rezidenţi care au făcut gărzi permanent, asigurând cea de-a doua linie de gardă pentru pacienţii COVID-19. Potrivit lui Ilinca, unitatea mobilă de ATI, care este amplasată în curtea Spitalului Judeţean, nu este operaţională pentru că medicii care asigură liniile de gardă s-au temut de un posibil malpraxis, ei spunând că nu pot supraveghea un număr atât de mare de pacienţi în două locuri diferite.

De asemenea, o altă problemă care a împiedicat operaţionalizarea unităţii mobile ATI este lipsa asistenţilor specializaţi pe terapie intensivă, Ilinca menţionând că ar fi nevoie de minim 10 asistenţi. Unitatea mobilă de ATI de la SJU Ploieşti nu mai este operaţională de la finalul lunii august, când a apărut o problemă la sistemul de climatizare. După aproximativ două săptămâni, aceasta a fost reparată, însă unitatea nu a mai fost dată în folosinţă, autorităţile locale anunţând că nu poate fi operaţionalizată din cauza lipsei cadrelor medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel