Verificări după uciderea ursului "Arthur" într-o arie naturală protejată din Covasna

Foto ilustrativ: Pexels.com
Foto ilustrativ: Pexels.com

Garda de Mediu verifică dacă s-a respectat Ordinul ministrului Mediului, de care s-a folosit prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein când a fundamentat împușcarea ursului brun Arthur într-o arie naturală protejată din județul Covasna.

„Vânătoarea de urs e ilegală fără derogare, însă a derogarea a fost emisă pentru un urs care făcea probleme. În prezent Garda de Mediu verifică daca s-a respectat Ordinul ministrului”, precizează pentru Mediafax reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Organizațiile Agent Green și VGT din Austria condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein. Ecologiștii susțin că este vorba despre braconaj și că animalul împușcat este probabil cel mai mare din UE.

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de un prinț austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul. Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel