Verdict pentru Victor Ponta. Vasile Dâncu, răspuns la o întrebare-cheie EXCLUSIV

Sociologul Vasile Dâncu a fost invitat la DC News Live unde a vorbit despre viitorul politic al lui Victor Ponta.

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta mai are combustibil politic în acest moment, Vasile Dâncu a spus: "Are un combustibil politic generat de conjunctură, dacă este vorba despre popularitatea lui, de faptul că a pierdut o parte din imagine odată cu acest scandal cu justiția... (...) El a pierdut din combustia sa politică și din combustia emoțională în această perioadă. PSD-ul se află într-o situație în care este captiv. Niciun partid nu se dă singur afară de la guvernare așa cum i se cere din partea opiniei publice".

Analistul Bogdan Chirieac a lansat un scenariu privind demisia lui Victor Ponta de la Guvern și l-a întrebat pe Vasile Dâncu: "Excludeți posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să numească, în cazul unei demisii a domnului Ponta, un premier tot de la PSD?".

Sociologul a răspuns: "Nu, nu este exclus acest lucru pentru că președintele Klaus Iohannis nu a acționat întotdeauna previzibilității gândind statistic, așa cum au reacționat alți președinți înainte. Președintele ar putea găsi și o astfel de soluție, dar cred că este împiedicat de două lucruri. În primul rând, Victor Ponta i-a promis că el demisionează dacă președintele numește un succesor de la PSD. La noi, politicienii sunt obișnuiți să nu primească propuneri de la adversari. În al doilea rând, nu știm în ce măsură, domnul Iohannis este condiționat de PNL care în mod normal își dorește probabil să aibă un premier al lor. Și Klaus Iohannis a spus că își dorește un guvern pe care să îl numeacă: guvernul meu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel