Vera Jourova, vicepreşedintele Comisiei Europene, vacanţă în România comunistă: Vacile mi-au mâncat tortul

Guvernul României
Guvernul României

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a povestit într-un interviu despre o vacanţă pe care a avut-o în copilărie în România comunistă. Aceasta a spus şi de ce există o legătură specială între cehi şi români. 

Întrebată dacă a vizitat România înainte de căderea comunismului, Vera Jourova a povestit, la Digi24, că "o dată, când aveam 7 ani. Da, la mare. Sărbătoream ziua de naștere, împlineam 7 ani, undeva pe o câmpie, la cort. Nu știam că este islazul pe care animalele se mișcau în fiecare noapte".

Aceasta a spus că în timpul nopţii, în preajma cortului au venit mai multe vaci. "Și mi-au mâncat tortul aniversar", a mai spus Jourova. 

Legătură specială între cehi şi români 

"A existat o legătură specială între cehi și români. Faptul că armata română nu a invadat în 1968. Avem acest lucru în suflet, credeți-mă. Este o legătură importantă. Chiar am iertat vacile că mi-au mâncat tortul când mi-au explicat părinții asta", a mai spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Se termină cu MCV-ul? Anunțul făcut de Vera Jourova la București

Vicepreşedinta Comisiei Europene (CE) pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a declarat marţi, la Bucureşti, într-un interviu pentru Agerpres că nu poate face promisiuni, dar că i-ar plăcea cu adevărat ca executivul comunitar să pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România şi Bulgaria, care ocupă capacităţi ale Comisiei, şi să transfere evaluarea ţării noastre în raportul anual privind statul de drept pentru toate statele UE. Înaltul oficial european a spus că există un elan la nivel politic în România pentru adoptarea legilor care să răspundă problemelor incluse în rapoartele MCV şi că a văzut "declaraţii puternice" inclusiv din partea preşedintelui şi prim-ministrului.

În context ea a atras atenţia că noua structură care înlocuieşte Secţia specială pentru investigarea magistraţilor va fi monitorizată de Comisie, care vrea să vadă noua structură "făcându-şi treaba cum trebuie, fiind independentă, imparţială şi îndeplinindu-şi scopul". De asemenea, a afirmat Vera Jourova, tentativele unor instituţii din România de a contesta primatul legii UE nu au reprezentat "o surpriză plăcută" şi a transmis că unul dintre obiectivele vizitei sale a fost să se asigure că există o recunoaştere clară a legii UE în legislaţia românească şi că judecătorii români, care sunt şi judecători europeni, trebuie să poată aplica legea UE fără teama că vor fi penalizaţi pentru asta. VEZI AICI MAI MULTE

Şi premierul Ciucă a făcut un anunţ similar. 

"Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii iulie, Ziua Justiţiei subliniază rolul actului de justiţie, al partenerilor instanţelor de judecată şi al tuturor oamenilor legii în consolidarea statului de drept. Discuţiile purtate recent cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, care au vizat şi progresele înregistrate de România în implementarea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, ne încurajează să continuăm demersurile pe care le facem pentru reformarea sistemului de justiţie. Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează sută la sută pe principiile spaţiului de justiţie al Uniunii Europene", a afirmat Ciucă în mesajul transmis de Guvern, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel