Venus Williams, învinsă și dominată categoric de către o sportivă venită din calificări

Venus Williams a fost eliminată în două seturi în sferturile turneului WTA de la Miami, de către Danielle Collins, jucătoare venită din calificări.

Jucătoarea americană de tenis Venus Williams, numărul 8 mondial, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 7,972 milioane dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-2, 6-3, de compatrioata sa Danielle Collins, într-o partidă care a avut loc miercuri.

Collins (24 ani), aflată pe locul 93 în ierarhia feminină, a obţinut cu această ocazie cea mai importantă victorie din cariera sa, prima în faţa unei jucătoare din Top 10 mondial.

Trecută prin calificări, Danielle Collins a disputat trei meciuri în plus faţă de Venus Williams (37 ani), însă acest lucru nu s-a resimţit în jocul său, dominând-o cu autoritate pe mult mai experimentata sa adversară.

"Este incredibil. Venus este cu adevărat jucătoarea pe care o admir cel mai mult, iar prima oară când am văzut-o în vestiar aproape că am plâns", a declarat Collins după victorie.

Ea o va avea ca adversară joi, în semifinale, pe Letona Jelena Ostapenko, numărul 5 mondial şi câştigătoarea primului său titlu de Mare Şlem anul trecut, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Ostapenko a învins-o greu, miercuri, pe ucraineanca Elina Svitolina, favorita numărul 4, în faţa căreia s-a impus cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/5), după o oră şi 50 minute de joc.

Cealaltă semifinală se va disputa între belarusa Victoria Azarenka şi americanca Sloane Stephens, care şi-au asigurat calificarea în penultimul act al turneului din Florida încă de marţi.

Rezultate - sferturi de finală:


Marţi
Victoria Azarenka (Belarus) - Karolina Pliskova (Cehia/N.5) 7-5, 6-3
Sloane Stephens (SUA/N.13) - Angelique Kerber (Germania/N.10) 6-1, 6-2

Miercuri
Jelena Ostapenko (Letonia/N.6) - Elina Svitolina (Ucraina/N.4) 7-6 (7/3), 7-6 (7/5)
Danielle Collins (SUA) - Venus Williams (SUA/N.8) 6-2, 6-3

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel