Veniturile Orange se stabilizează în urma îmbunătăţirii condiţiilor din Franţa

Grupul francez de telecomunicaţii Orange a raportat vânzări trimestriale uşor peste aşteptările analiştilor, datorită îmbunătăţirii condiţiile de pe piaţa internă şi a performanţei solide din Africa şi Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Veniturile au crescut cu 0,5% în trimestrul doi din acest an, la 10,39 miliarde de euro, în timp ce analiştii previzionau un declin de 0,4%.

Profitul operaţional de bază a urcat cu 0,9% în perioada aprilie-iunie 2019, la 3,38 miliarde de euro, uşor peste aşteptările analiştilor.

Orange a reuşit să stabilizeze situaţia vânzărilor în Franţa, cea mai mare piaţă a sa, indicând că activitatea promoţională intensă se atenuează gradual.

"Vedem semne de îmbunătăţire pe piaţa franceză", le-a spus jurnaliştilor directorul financiar Ramon Fernandez, referindu-se la mediul concurenţial.

Recent, compania a avertizat că în 2019 se aşteaptă la o creştere mai lentă a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) faţă de 2018, din cauza concurenţei mai puternice din Franţa, o piaţă extrem de competitivă, unde Orange concurează cu rivali precum Bouygues Telecom, Altice şi Iliad. 

Grupul Orange este prezent în 209 de ţări, inclusiv România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24