Venitul universal de bază, în teste într-o ţară din Europa. Nu trebuie îndeplinită nicio condiţie pentru aceşti bani

Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels

O ţară din Europa a decis să testeze venitul universal de bază, iar cei care vor primi aceşti bani nu trebuie să îndeplinească nicio condiţie. 

Astfel, potrivit The Guardian, 30 de britanici vor primi 1600 de lire sterline pe lună, timp de doi ani, timp în care vor fi realizate mai multe cercetări asupra modului în care acest venit universal de bază le impactează vieţile. 

Pentru acest program pilot au fost alese două locaţii: centrul localităţii Jarrow, din nord-estul Angliei, şi East Finchley, cartier din nordul Londrei. 

Will Stronge, directorul thinktank-ului Autonomy, care finanţează acest program pilot, a spus că "este o sumă substanţială de bani. Venitul universal de bază acoperă, de obicei, nevoile de bază ale oamenilor, dar noi vrem să vedem ce efect va avea această sumă oferită necondiţionat asupra sănătăţii fizice şi psihice a oamenilor, chiar dacă ei aleg să muncească în acest timp sau nu. Societatea noastră merge spre un viitor în care va fi nevoie de un venit de bază, având în vedere schimbările climatice, problemele din domeniul tehnologic şi tranziţia industrială. De aceea este nevoie de un studiu de piaţă realizat acum, pentru a stabili bazele pentru implementarea acestui venit la nivel naţional".  

Programe similare se desfăşoară deja şi în alte ţări. În Ţara Galilor, spre exemplu, guvernul are în desfăşurare o schemă care oferă tot 1600 lire sterline, dar numai tinerilor care ies din sistemul de îngrijire a statului, pentru a vedea cum se descurcă aceştia în viitor. 

În 2020, peste 170 de parlamentari au cerut guvernului să introducă un venit minim universal pentru "a oferi tuturor suportul financiar necesar pentru a se îngriji pe ei şi pe familiile lor" în timpul pandemiei. 

Pentru ca datele să fie relevante, va fi ales şi un grup de control care nu va primi aceşti bani, pentru aceeaşi perioadă de timp. Conform lui Stronge, "toate dovezile arată că venitul minim universal ar reduce drastic sărăcia, şi ar creşte nivelul de trai pentru milioane de oameni. Beneficiile potenţiale sunt prea mari pentru a fi ignorate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel