Vela crește salariile în MAI

Marcel Vela / Foto Agerpres
Marcel Vela / Foto Agerpres

Marcel Vela mărește salariile în MAI.

"Urmare a discuțiilor purtate între generalul Gabriel Oprea și ministrul afacerilor interne, domnul Marcel Vela, incepând cu luna ianuarie 2020, intră în vigoare o serie de măsuri fiscal-bugetare care privesc polițiștii, militarii și personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aprobate de Guvernul României, conform OUG 1/2020, publicată în Monitorul Oficial din 9 ianuarie 2020", se arată într-un comunicat de presă primit de DC News, de la Biroul de presă al Uniunii Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul".

Se majorează salariile de bază

 


"Astfel, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin.(4)", mai scrie. 

Actualizarea alocației valorice pentru drepturile de hrană 

 


"O altă măsură luată în sprijinul angajaților MAI este actualizarea, începând cu această lună, a alocației valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, conform reglementărilor legale în vigoare, nu se lucrează, va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată pentru timpul lucrate în aceste zile", se mai menționează în comunicat. 

Modificările implementate din această lună "Începând din această lună, cuantumul sporurilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajații MAI se menține la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul" apreciază, astfel, receptivitatea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela față de propunerile formulate de liderul Uniunii, generalul Gabriel Oprea, propuneri care se concretizează în măsurile enunțate mai sus.

Marcel Vela sprijină realizarea unui management de cel mai înalt nivel


"De asemenea, UMPMV remarcă o dată în plus disponibilitatea ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela cu privire la dialog social și la identificarea de soluții față de nevoile și problemele angajaților MAI, așa cum au fost ele prezentate de Uniune.

Pe cale de consecință, UMPMV reafirmă suportul pe care îl oferă ministrului afacerilor interne, domnul Marcel Vela, pentru realizarea unui management de cel mai înalt nivel, pentru MAI", mai scriu reprezentanții UMP "Mihai Viteazul".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27