Vast Resources, preluare IMPORTANTĂ. Ce sărbătorește compania britanică în România

Compania britanică Vast Resources a achiziționat restul de 49,9% din acțiunile minei din Mănăilă, județul Suceava.

Vast Resources devine unicul proprietar al companiei Sinarom Mining Group SRL în urma cumpărării acțiunilor minei sucevene în proporție de 100% și a plății datoriilor istorice înregistrate de companie înainte ca Vast Resources să devină acționar. Astfel, încheierea tranzacției va atinge o sumă totală de 2,5 milioane de dolari, ducând investiția totală în Sinarom Mining Group la 7,5 milioane de dolari.

Achiziționarea întregului pachet de acțiuni a minei din Mănăila va permite companiei britanice să continue să investească în dezvoltarea zonei și a proiectului desfășurat în Suceava.

[citeste si]

„Mina din Mănăila a evoluat extrem de mult în ultimii doi ani, de când Vast Resources a devenit acționar. 2016 a fost un an de referință pentru acest proiect: am găsit modalități eficiente de creștere a calității minereului și de a extrage două tipuri diferite de concentrat: de cupru și de zinc. În plus, în luna decembrie am obținut și două noi licențe de prospectare în proximitatea minei, la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră. În acest context, deținerea minei din Mănăilă în proporție de 100% ne va permite să dezvoltăm proiectele desfășurate în zonă și să creăm un complex metalurgic extins”, a declarat într-un comunicat de presă Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Vast Resourses și-a arătat, de asemenea, interesul pentru realizarea unui parteneriat de tip joint venture, pentru a ajuta la creșterea producției atât a minei din Mănăila, cât și a celorlalte proiecte pe care companie le dezvoltă în România. Astfel, compania confirmă încă o data importanța pe care o acordă afacerii din România și dorința de a investi în țara noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel