EXCLUSIV  Vasilescu: România, condamnată la 15 ani de carantină. Nicio bancă nu acceptă așa ceva

Descriere foto:

Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu la Banca Naţională, a explicat într-un interviu pentru DCNews ce a însemnat, de fapt, că Ceaușescu a plătit toată datoria externă în 1989.

Așa cum se știe, în 1989, Ceaușescu achitase toată datoria externă a României, chiar dacă, așa cum a relatat Adrian Vasilescu, mai rămăsese o sumă de plătit Chinei.

"După ieșirea lui Maurer din orizont și a echipei lui, multe rele s-au întâmplat în țară. Acestea au culminat cu hotărârea lui Ceaușeșcu, care a spus băncilor occidentale 'Termin cu voi, vă plătesc toată datoria!'. Nicio bancă nu-ți acceptă așa ceva", a spus Adrian Vasilescu.

"Ei bine, Clubul Bancherilor s-a întâlnit la Paris și România a fost condamnată la 15 ani de carantină (până în '95). De asta am plecat de la Fondul Monetar Internațional, care ne-a scos din necaz, pentru că nu ne împrumuta nimeni. (...) Toată perioada asta a fost pe intervenția guvernatorului, prin relațiile private pe care le-a avut cu diverși guvernatori, inclusiv cu Greenspan (Alan Greenspan, șeful rezervei federale a SUA - n.r.)" a mai declarat consilierul Vasilescu.

Ce s-a întâmplat până la sfârșitul carantinei și cum s-a descurcat România, aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

 

Vezi și: Datoria externă. România nu plătise tot în 1989. Adrian Vasilescu, dezvăluire
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22