Vasilescu, despre dreptul la credite: Miresele frumoase s-au măritat

adrian vasilescu
adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, dezaprobă afirmațiile potrivit cărora Banca Centrală "își ridică mâinile de pe creditarea persoanelor fizice", deoarece, în prezent, foarte puţine persoane îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, după ce "miresele frumoase s-au măritat".

"Banca Naţională în niciun caz nu îşi ridică mâinile, cum se spune, de pe creditarea persoanelor fizice. Este important ca acest sistem de creditare a persoanelor fizice să funcţioneze în continuare. Populaţia are dreptul la credite, dar din păcate acesta este numai un drept moral pentru că, material, lucrurile sunt mai complicate, în sensul că, aşa cum se spune, «miresele frumoase s-au cam măritat»", a afirmat, marți, Adrian Vasilescu la seminarul cu tema “Garantarea și contragarantarea creditelor după Basel III, organizat de BNR și Asociația Română a Băncilor (ARB) împreună cu publicația Finanțiștii, relatează Mediafax.

3,5 milioane de persoane care aveau dreptul la credite şi-au exercitat acest drept şi au luat împrumuturi, iar acum băncile privesc "în toate părţile" căutând persoane care devin eligibile, a arătat consilierul lui Mugur Isărescu.

"Din păcate aici este o problemă foarte complicată pentru că foarte puţini reprezentanţi ai populaţiei mai îndeplinesc condiţiile în ziua de astăzi ca să vină la creditul unei bănci. Pentru noi este limpede că în etapa imediat următoare creditarea populaţiei nu poate fi decât în pasul 2. Adică creditul pleacă de la bancă la întreprindere, la companie, compania face producţie, face locuri de muncă mai multe şi în felul acesta ajunge ceva din creditul acesta şi la populaţie prin salarii mai bune, prin locuri de muncă şi prin alte condiţii materiale", a spus Vasilescu.

În acest context, Adrian Vasilescu a precizat că "din păcate, suntem în fața unei tatonări, întrucât economia reală aşteaptă relansarea pe baza creditării, iar băncile aşteaptă să relanseze creditarea după ce se relansează economia reală".

În opinia consilierului guvernatorului BNR, dacă această mentalitate va continua, va mai fi mult de așteptat pentru a începe creditarea în România, dar băncile au un rol foarte important în schimbarea mentalității la relansarea creditării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel