Vasilescu: Dăncilă este angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, nu la cabinetul guvernatorului BNR

Vasilescu: Dăncilă este angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, nu la cabinetul guvernatorului BNR
Vasilescu: Dăncilă este angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, nu la cabinetul guvernatorului BNR

Viorica Dăncilă a fost angajată consultant în Departamentul pentru economia verde, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României. 

De asemenea, Adrian Vasilescu a precizat că Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică.

'Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică', a spus Adrian Vasilescu, conform Agerpres.

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală - economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde. De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

Viorica Dăncilă a fost premierul României în perioada ianuarie 2018 - noiembrie 2019 şi anterior europarlamentar PSD. Aceasta s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul Spaţiul Public European, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană, potrivit datelor publicate pe pagina personală de Facebook.

Ioan Mircea Paşcu s-a născut în 1949 în Satu Mare. A fost europarlamentar PSD şi ministru al Apărării Naţionale în perioada 2000 - 2004. Este absolvent, în anul 1971, al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerţ Exterior, iar în 1980 a obţinut titlul de Doctor al Institutului de Studii Politice. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy