Vasilescu, BNR: Parabola lui Moș Costache și Enigma Otiliei

Adrian Vasilescu, BNR, a atras atenția că România are o masă mare de capitaliști autohtoni, însă grav este că foarte mulți dintre aceștia "trag" mai întâi pentru ei, nu pentru firmă. 

"Dacă 700.000 de firme, avem 700.000 de capitaliști până la urmă. (...) Grav este că foarte mulți dintre patronii firmei - dau un exemplu: au mașinile care transportă, ale firmei respective, în zdrențe, dar patronii și-au cumpărat vile de lux, și-au cumpărat masini de lux. Noi nu avem patroni, decât foarte puțini, care au învățat să tragă pentru firmă și pe urmă pentru ei, că acolo e afacerea lor și acolo este câștigul lor", a declarat Adrian Vasilescu, întrebat la DC News Live câți capitaliști are România și dacă o țară se poate dezvolta fără capitaliști autohtoni.

În același context, consilierul de strategie în cadrul BNR a ținut să menționeze într-un stil aparte care este afacerea la modă în România: "Aici este modelul din Enigma Otiliei a lui George Călinescu: Moș Costache care era putred de bogat, dar bogăția lui era din afaceri imobiliare. Afacerea imobiliară este la modă în această țară, în loc să fie afacerea industrială", a conchis Adrian Vasilescu, consilier de strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR).

[citeste si]

Declarația lui Adrian Vasilescu de la minutul: 45:43

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel