Vasilescu (BNR): Isărescu nu este arbitrul conflictului Ponta-Băsescu

adrian vasilescu
adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, afirmă că nu se pune problema ca BNR să fie mediatorul dintre Președinție și Guvern.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat, marți după-amiază, la discuțiile dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, pe tema bugetului României pe 2014. Isărescu a fost prezent deoarece este una dintre persoanele care semnează memorandumul Guvernului cu Fondul Monetar Internațional. Potrivit declarațiilor președintelui și premierului, de la finalul întâlnirii de la Cotroceni, nu s-a ajuns la un acord cu privire la buget, mărul discordiei reprezentându-l acciza de 7 eurocenți la litrul de combustibil.

Vasilescu a fost întrebat, marți seara, la Digi 24, dacă Mugur Isărescu ar fi dispus să medieze conflictul dintre Ponta și Băsescu. ”Este exclus aşa ceva. Guvernatorul și banca centrală nu-și arogă rolul de mediator sau arbitru. Banca centrală colaborează cu autorităţile pe care ţara ni le dă. Cu preşedintele pe care îl dă ţara, cu guvernul dat, cu ministrul de Finanțe pe care îl dă ţara. Colaborarea băncii centrale trebuie să fie foarte bună, pentru că, dacă nu e bună, țara are de suferit”, a răspuns juristul.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că Isărescu nu va avea întâlniri separate cu premierul sau președintele, pentru că asta ”ar însemna să aibă inițiative și nu e în obiceiul BNR să aibă inițiative privind întâlniri separate cu autoritățile din țară”.

Potrivit lui Adrian Vasilescu, Isărescu a declarat, la întâlnirea de la Cotroceni, că respingerea memorandumului cu FMI reprezintă ”o presiune pe curs”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel