Vasile Dîncu, verdict pentru pensiile primarilor

Vasile Dîncu a declarat marţi că administraţia este plătită prost şi că măsuri de tipul pensiilor speciale pentru primari 'se pot justifica', dar depind de lipsa resurselor bugetare.

'Eu cred că în momentul în care pensiile speciale pentru primari sunt prevăzute în buget, nu reprezintă, din punctul meu de vedere, un lux. Într-un moment în care administraţia este plătită foarte prost, se pot justifica asemenea lucruri. Singurul lucru care le poate face să nu fie puse din acest moment, probabil, în practică este lipsa resurselor bugetare. În rest, eu cred că aceasta este o cerere legitimă', a spus Dîncu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu s-a discutat încă în Guvern dacă proiectul legii privind pensiile speciale pentru primari va fi contestat din nou la Curtea Constituţională.

[citeste si]

'Noi înţelegem necesitatea ca administraţia să fie plătită foarte bine, să fie plătită decent. Ceea ce credem noi însă este că trebuie să adaptăm, atât în cazul funcţionarilor publici, cât şi în cazul primarilor, celorlalţi oameni care lucrează în administraţie, să adaptăm cererea firească a lor pentru creşterea veniturilor cu posibilităţile pe care le avem. În primul rând, o să vedem prima formă a acestui program de modernizare, odată cu aprobarea celor două strategii, cea pentru funcţie publică, care stabileşte principii, ierarhizări, elementele funcţiei publice, şi legea salarizării, care va fi discutată mâine într-un prim draft şi care se va vedea că încearcă să rezolve lucruri care ţin de inechităţile care există în acest moment în sistem şi care va însemna, probabil, pentru categoriile de jos o creştere, mai ales pentru debutanţi, pentru cei care au în acest moment salarii mai mici', mai a spus Dîncu, după ce a participat la şedinţa Comisiei pentru administraţie de la Camera Deputaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel