Vasile Dîncu: Scopul politicii nu este să crească PIB-ul; este fericirea oamenilor

Sociologul Vasile Dîncu a spus, la lansarea cărţii sale 'Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă', că scopul politicii este omul şi fericirea sa.

'Ceea ce am vrut să spun în această carte e că politica s-a îndepărtat foarte mult de oameni şi trebuie să-şi regăsească adevărat menire. Se poate citi din această carte primul capitol, aşa cum a spus domnul ministru Ionuţ Vulpescu, şi ultimul capitol, pentru a simplifica; primul capitol este un diagnostic, ultimul capitol este un program. Vreau să vă spun şi un secret. Am visat ca această carte să fie începutul unui ciclu politic despre alegerile din decembrie; am crezut că un nou ciclu politic în care va veni o putere nouă va ţine cont, va încerca măcar să ia două-trei idei din acest ghid şi să le ducă mai departe, pentru că sensul cel mai important al politicii, principala făgăduinţă pe care o face politica oamenilor este să-i treacă deşertul, să-i treacă deşertul social, deşertul politic.

Scopul politicii este omul şi noi am pierdut acest lucru. Scopul politicii nu este să crească PIB-ul, nici să crească productivitatea sau randamentul, ci este fericirea oamenilor. Avem nevoie să redescoperim omul. Asta înseamnă să consideri că omul este mai important decât propriul tău partid sau că România este mai importantă decât partidul din care faci parte', a spus Vasile Dîncu.

[citeste si]

La lansarea cărţii au participat, printre alţii, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel