Vasile Dîncu: Putin vrea să distrugă Ucraina pentru a face țara eminamente agricolă, a spus un apropiat de-ai săi

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Vladimir Putin merge mai departe și este clar că există un plan stabilit, a precizat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Întrebat, joi seară, la Antena 3, despre negocieri, ministrul Vasile Dîncu a spus că sentimentul tuturor este că diplomația este folosită mai mult ca să acopere unele acțiuni, pentru a da sentimentul că lucrurile se pot opri, dar „Putin merge mai departe, se poate vedea că există un plan stabilit”.

Întrebat dacă se poartă negocieri pentru a mai câștiga timp, Vasile Dîncu a răspuns că este una dintre ipoteze: „A câștiga și timp pentru a distruge infrastructura puternică pe care o avea Ucraina. Citeam un articol despre modul în care funcționează propaganda în Rusia și unul din susținătorii lui Putin spunea un lucru interesant: că Ucraina va trebui să devină o țară eminamente agricolă și că se vrea distrugerea întregii infrastructuri. Este un lucru care probabil a fost transmis în interior în cercul de apropiați al lui Putin și este un fel de ideologie care funcționează pentru societatea Rusiei.”

„Ne putem aștepta, în continuare, ca populația să fie atacată și populația civilă să fie atacată”, a spus Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu nu crede că Vladimir Putin va negocia serios înainte de a avea „cât de cât o victorie”, pentru că nu poate intra în negocieri „înfrânt”.

„Pentru că, până la urmă, chiar dacă are un mare potențial de distrugere, armata Federației Ruse, ceea ce s-a văzut, este un eșec total, al comunicării și al propagandei, pentru că lumea s-a coalizat în jurul Ucrainei, care a transmis, dincolo de gesturile eroice, că o epopee ucraineană avem deja, a și comunicat foarte bine. Statisticile, nu știm cât de oficiale, arată pierderi de patru, cinci ori mai mari în armata rusă decât în armata ucraineană”, a mai spus, la Antena 3, ministrul Vasile Dîncu.

Citește și: Summit Putin - Zelenski. Ministrul turc de Externe crede că este posibil

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar.

„Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri", a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este „dificil să existe anticipări într-un război”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel