Vasile Dâncu uimește: Vă spun această cifră

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat că în închisorile din Europa media detenţiei este de şapte luni, în timp ce în România depăşeşte şapte ani.

'Zona penitenciarelor este Ev Mediu românesc, este o zonă în care, recunoaştem, organismele internaţionale au observat deja asta, suntem pasibili de nişte sancţiuni pe care nici măcar nu le putem închipui în acest moment pentru că sunt foarte mari, pentru că a rămas la nivelul Evului Mediu aproape', a afirmat vicepremierul, luni seară, la Realitatea Tv.

El a vorbit şi despre diferenţele dintre media detenţiei la alte închisori din Europa faţă de cele din România.

'Vă spun o cifră care este halucinantă, care este din statistica penitenciarelor. Dacă în puşcăriile din Europa media detenţiei este undeva la şapte luni, la noi depăşeşte şapte ani. Asta înseamnă că trebuie să facem ceva mult mai mult în acest sens. Cu siguranţă că este vorba şi de adaptare a justiţiei, este vorba şi de adaptarea populaţiei la altceva, dar noi trebuie să folosim mai bine probaţiunea. S-a introdus probaţiunea şi sunt în sistemul de probaţiune vreo 40.000 de condamnaţi, am înţeles, deci a funcţionat destul de bine. Va trebui să construim puşcării moderne, va trebui de asemenea să introducem zona privată', a adăugat Dâncu.

[citeste si]

'Este un fel de răzbunare, este un fel de frustrare, mi se pare, care vine din comunism şi care a intrat în mecanismul statului şi care acţionează faţă de cei care, la un moment dat, sunt vinovaţi, acţionează, mi se pare, cu ură, cu o pasiune negativă, ceea ce nu duce la reabilitarea lor pentru că pedeapsa, ştim, este doar o etapă în reabilitarea individului şi în integrarea înapoi a individului în societate', a precizat Dâncu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel