Vasile Dâncu, premierul pe care Dragnea îl va propune președintelui Klaus Iohannis?

Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi unul dintre consilierii pe care i-a avut Victor Ponta de-a lungul timpului, dar și al  fostului şef al SRI, George Maior, şi al lui Gabriel Oprea, ar putea fi nominalizarea lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu vrea să dezvăluie numele viitorului premier până când acesta nu va fi chemat la consultări de către președintele Klaus Iohannis.

Profesorul și sociologul Vasile Dâncu, a răspuns,   la "Interviurile DC News", unei întrebări care se vehicula în ultima vreme că ar  fi persoana agreată de PSD și Coaliție pentru a prelua postul de premier în eventualitatea demisiei lui Victor Ponta.

”Ați putea fi dvs premierul pe care să îl desemneze președintele Iohannis în eventualitatea unei demisii a dlui Victor Ponta?”, a fost întrebat Vasile Dâncu, la DCNews Live la jumătatea lunii octombrie.

”Nu cred. În acest moment, nimic nu îmi dă vreun semn. E adevărat, nu știi ce ți se întâmplă în viitor. (...) Este vorba aici nu de ipoteze legate de oameni care au o anumită vizibilitate, ci este vorba până la urmă de consens politic. Nu știu în ce măsură eu aș putea să formez o majoritate. Este o problemă de a avea o majoritate, atunci când te propune cineva. Nu sunt nici membru de partid. Sigur că am o legătură cu PSD-ul, prin faptul că sunt un intelectual de stânga, dar nu știu dacă nu cumva PSD-ul nu-și dorește un om care vine direct din conducerea care tocmai se va alege la Congres. S-ar putea ca aspirațiile unor oameni să meargă către această direcție

[citeste si]

Apoi, eu nu mi-am propus niciodată asta, nu am între proiectele mele personale acest lucru. Lucrez acum la câteva cărți, sunt prins de activitatea mea didactică, îmi place foarte mult ceea ce fac, m-am bucurat foarte mult când am ieșit din politică și nu cred că mi-aș mai putea dedica un termen foarte lung unei asemenea întreprinderi.

Sunt chestiuni care, după părerea mea, nu dau nici un semn că eu aș putea fi premier. Mă măgulește că jurnaliștii mă întreabă despre chestiunea asta. Mi-ar fi plăcut să mă întrebe atunci când făceam politică, pentru că și atunci eram aproape la fel de calificat și aveam motivație. Atunci eram entuziast, atunci visam puternic la o altă Românie”, a răspuns Vasile Dâncu la Interviurile DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel