Vasile Dâncu - "Politically Incorrect". Lansare de carte

Vineri, începând cu oara 18.30, pe Scena Arena din Pavilionul C1 Romexpo, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest București, sociologul Vasile Sebastian Dâncu, profesor universitar și fost vicepremier al Guvernului României, lansează cartea de eseuri politice Politically Incorrect.

Profesorul Dâncu, originar din Runcu Salvei, județu Bistrița-Năsăud, s-a remarcat în eseistică printr-un fel original și franc de a scrie, drept dovadă și titlul ultimei sale cărți, a cărei titlu sugerează inversul expresiei politice „politically correct". Familiara expresie ar însemna: „că oamenii ar trebui să aibă grijă să nu se exprime sau să acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, excludă sau marginalizeze un anumit grup de oameni dezavantajați social sau discriminați".

Titlul cărții sugerează astfel că scrierile lui Vasile Dâncu sunt împotriva celor care practică o politică nesinceră, bazată doar pe interesele personale, lipsiți de empatie față de semenii lor. Volumul a apărut la prestigioasa editură Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, fiind alături de „Patrie de unică folosință", „Triburile.

O patologie a politicii românești de la Revoluție la Generația Facebok", „Poveștile, viața și moartea – 50 de texte pentru 50 de ani" sau „O Românie interioară", încă o componentă valoroasă în patrimoniul ideatic semnat Vasile Sebastian Dâncu. Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Cluj, din anul 2014.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel