Vasile Cepoi în comisii: Urgent, vom debloca posturile din Sănătate

Ministrul desemnat al Sănătății în Guvernul Ponta, Vasile Cepoi, a primit luni avizul parlamentar al comisiilor reunite pentru Sănătate, toți cei 15 parlamentari prezenți la audieri votând ”pentru”.

Vasile Cepoi a declarat luni, în cadrul comisiilor parlamentare pentru sănătate că prioritar pentru mandatul său este deblocarea posturilor de sănătate, lucru, de altfel, menționat și la întâlnirea cu reprezentanții FMI, găsirea unei soluții pentru detensionarea situației tensionate dintre Ministerul Sănătății și producătorii de medicamente sau cea dintre Ministerul Sănătății și CNAS.

În ceea ce privește Noua lege a sănătății, Vasile Cepoi a precizat că ”este nevoie de o decizie politică pentru a decide ce sistem de sănătate dorim să avem”, citează Hotnews, iar acolo unde se justifică, se va lua în calcul redeschiderea unor spitale”.

Nemulțumit că, în urma descentralizării în sistemul sanitar, nu se cunoaște situația reală în anumite spitale, Vasile Cepoi intenționează să propună modificarea legislației actuale, iar pentru reducerea dezechilibrului financiar susține deblocarea, ”urgent”, a posturilor din sistem.

Vasile Cepoi, ministrul desemnat al Sanatatii in guvernul Ponta, a declarat in timpul audierilor din Parlament ca urgenta mandatului sau este deblocarea posturilor din sanatate: "spuneam la intalnirea cu FMI ca numai Dumnezeu ne pazeste de un eveniment catastrofal". Relatiile tensionate dintre ministerul Sanatatii si producatorii de medicamente sau dintre ministerul Sanatatii si CNAS sunt alte subiecte abordate in sedinta comisiilor parlamentare pentru sanatate. Vasile Cepoi a precizat cele cinci obiective majore ale mandatului sau: 1. Noua lege a sanatatii Vasile Cepoi: "Este nevoie de o decizie politica pentru a decide ce sistem de sanatate dorim sa avem." 2. Implementarea sistemului de management al calitatii medicale Vasile Cepoi: "Acolo unde se justifica luam in calcul redeschiderea unor spitale. Vom permite spitalelor sa se reorganizeze ca fundatii cu un singur proprietar, fie autoritatea publica fie Ministerul, care ar permite o responsabilizare mai mare a managementului." 3. Cresterea accesibilitatii populatiei vulnerabile la servicii medicale mai ales datorita distributiei inegale a medicilor Vasile Cepoi: "Exista riscul sa ramanem fara medicamente importante pe piata prin retragerea unor firme. Deja avem cateva probleme din cauza lipsei scazute de interes economic pentru anumite medicamente. Este o relatie tensionata intre Ministerul Sanatatii si producatorii de medicamente si trebuie sa gasim o solutie pentru a detensiona situatia." 4. Controlul financiar al sistemului medical Vasile Cepoi: "In urma descentralizarii am ajuns sa nu cunoastem care este situatia in anumite spitale. Va trebui intr-un timp foarte scurt sa modificam legislatia de asa maniera incat sa ajungem la cunoasterea situatiei reale din sistem." 5. Reducerea dezechilibrului financiar. Vasile Cepoi: "Urgent vom debloca posturile din sanatate si spuneam la intalnirea cu FMI ca numai Dumnezeu ne pazeste de un eveniment catastrofal." ​

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel