Vasile Blaga: USL încearcă să creeze confuzie la CCR

blaga dc
blaga dc

Președintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat astăzi că USL încearcă să creeze confuzie prin listele pe care le trimite la Curtea Constituțională a României (CCR), informează Agerpres.

Vasile Blaga își arată convingerea că USL încearcă să confuzeze CCR, pentru a-l menține o perioadă cât mai lungă pe Crin Antonescu în funcția de președinte interimar a României. "Noi nu putem să nu observăm că lucrurile ar trebui să fie foarte clare pentru toată lumea după deciziile CCR din ultima şedinţă din 14 august. Evident, vedem toate eforturile pe care le face USL-ul şi asta o vedem din declaraţiile lor de a încerca să confuzeze în continuare CCR, trimiţându-le mai multe liste în speranţa că îl vor menţine mai mult timp pe domnul Antonescu la Cotroceni de unde, practic mâine ar trebui să plece,” a afirmat președintele PDL înainte de ședința Biroului Permanent Național al partidului. Acesta e de părere că "nicio autoritate a statului român nu îşi poate permite să încalce legea, nu pot fi scoşi de pe listele electorale cetăţenii care au actele de identitate expirate şi cetăţenii români care au domiciliul în străinătate."

Președintele PDL, a explicat că cetățenii care au actele de identitate expirate, ”sunt pe liste evident ca să poată vota,” iar în ceea ce-i privește pe cetățenii care au domiciliul în străinătate, aceștia nu pot fi scoși de pe listă. Dl Blaga a menționat că CCR are datele de la evidența populației și de la cea a pașapoartelor, iar Comisia de Ordine Publică din Camera Deputaților a cerut înscrisurile oficiale de la Ministerul Administrației și Internelor (M.A.I). "Gândiţi-vă, sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot, lucrurile astea sunt clare, iar ei ştiu foarte bine, scrie negru pe alb că au fost actualizate listele după 1 ianuarie anul acesta," a mai adăugat Vasile Blaga.

M.A.I și Ministerul de Externe, vor centraliza astăzi listele solicitate de Guvern, urmând ca în aceeași zi, datele să fie transmise către CCR, după cum a declarat astăzi prim-ministrul Victor Ponta, înainte de reuniunea conducerii USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel