Blaga invită tehnocrații în PNL. Semn rău pentru alegeri. Se repetă mecanismul Isărescu

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, îi invită pe miniștrii Guvernului Dacian Cioloș în PNL și să candideze la alegerile din 2016. Jurnalistul Val Vîlcu vede în apelul liberalului o încercare de salvare a PNL: miniștrii Guvernului Cioloș ar putea lucra ca o locomotivă electorală. 

"Vasile Blaga, cu experiența lui de om politic și de organizator al alegerilor, își dă seama că PNL va avea o mare problemă la alegerile din 2016. PNL nu este în opoziție, nu poate folosi votul 'anti', dimpotrivă, are președintele și, ca urmare, nu se mai poate folosi pe voturile 'sentimentale'. În plus, PNL nu are lideri carismatici, oameni cu imagine care să tragă după ei partidul și, mai grav, nu are mesaj, nu are ce să propună și e redus la marile teme, deja banalizate, pe care toate partidele le invocă. Prin urmare, PNL e într-o poziție proastă. IMM-urile sunt din ce în ce mai puține și cei care lucrează la privat se regăsesc greu în liderii PNL, în general bugetari. PNL nu are un bazin electoral mare, nu are mesaj, nu mai beneficiază nici de votul 'anti', nu mai e Victor Ponta, nu mai are dușman și, în plus, nu mai are nici expunere, pentru că nu face nimic. Ca urmare, este nevoie să alerge după tehnocrați, despre care Blaga bănuiește că vor avea o mare expunere în anul viitor, pentru că sunt miniștrii, iau decizii, îndeplinesc cerințele străzii și apar în poziția de a acționa", a spus jurnalistul Val Vîlcu. 

[citeste si]

Jurnalistul a adăugat că același mecanism a fost și-n perioada lui Mugur Isărescu: "El era tehnocrat, PNȚCD nu mai avea oameni, după trei-patru ani de guvernare, nici nu mai avea încrederea că poate câștiga alegerile și atunci aproape l-a obligat pe Isărescu să candideze la Președinție din partea CDR-ului, astfel încât să aibă o locomotivă de imagine". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel