Vasile Blaga este dorit ca preşedinte al PDL, conform unui sondaj CSOP

PDL
PDL

Conform unui sondaj CSOP comandat de către PDL, cu câteva zile înainte de alegerile pentru desemnarea conducerii partidului, Vasile Blaga este preferat la şefia partidului de simpatizanţii formaţiunii, dar şi de către populaţie.

Astfel, actualul secretar general, Vasile Blaga, stă mai bine în sondaje decât adversarul său, Emil Boc. 44 la sută dintre simpatizanţii PDL consideră că fostul ministru de Interne este cel mai potrivit pentru postul de preşedinte al partidului, faţă de 36 la sută câţi l-au indicat pe Emil Boc. Numai 6 la sută dintre repondenţi îl văd pe Theodor Paleologu bun de şef în Modrogan, potrivit cifrelor culese de CSOP.

Şi în opţiunile cetăţenilor, Vasile Blaga stă mai bine decât principalul său contracandidat. Asfel, 30% din populaţie îl vede pe Blaga potrivit să conducă PDL, în timp ce Emil Boc este indicat de doart 12% dintre români.

PARADOX – Cum este protejată imaginea PDL de LUPTA dintre BLAGA și BOC

La capitolul încredere, Vasile Blaga şi Emil Boc sunt foarte aproape unul de celălalt când vine vorba de alegătorii portocalii. Primul se bucură de încrederea a 52% dintre repondenţii, în timp ce premierul are 51%. Amândoi sunt însă întrecuţi de preşedintele Traian Băsescu, cotat cu 76% încredere în rândul votanţilor PDL. Cifrele nu sunt la fel de mari în rândul populaţiei, dar şi aici Blaga stă mai bine decât Boc (17% încredere faţă de 15% ).

Sondajul fost realizat  pentru uz intern, în perioada 2-8 mai, pe un eşantion de 1.060 de persoane şi pe un subeşantion de 200 de simpatizanţi şi votanţi PDL. Eroarea de reprezentativitate este de ±3,0% cu o probabilitate de 0,95.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel